Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία: Οδός Παναγιώτη Καίσαρη

Δρόμοι της Καλαμάτας που τους διασχίζουμε καθημερινά. Έχουμε αναρωτηθεί πότε όμως που οφείλουν το όνομα τους; Σε αυτή τη σειρά δημοσιεύσεων θα επιχειρήσουμε να αποτυπώσουμε σε μεγάλο ποσοστό τον χάρτη των οδών της πόλης, ερμηνεύοντας τα ονόματα τους, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι εύκολο και σαφές να εξηγηθούν αλλά σε άλλες είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μπερδεμένη η ερμηνεία τους.

Ακόμη και σε επίσημα έγγραφα του Δήμου δεν διευκρινίζεται επακριβώς η προέλευση της ονοματοδοσίας ορισμένων δρόμων. Επίσης, ορισμένοι δρόμοι έχουν αλλάξει όνομα στο πέρασμα του χρόνου, κάτι το οποίο παραμένει άγνωστο στους περισσότερους από εμάς. Τέλος, είναι σύνηθες το φαινόμενο ένας δρόμος να έχει ένα όνομα το οποίο να παραπέμπει σε πολλά πρόσωπα ή γεγονότα, ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλές ερμηνείες για την ονοματοδοσία του.

Παρακάτω θα μιλήσουμε για την οδό Παναγιώτη Καίσαρη. Ακολουθεί, λοιπόν, η προέλευση του ονόματος του εν λόγω δρόμου:

Αφιερωμένη στον Παναγιώτη Καίσαρη (1901 έως 1957), ο οποίος γεννήθηκε στο Δυρράχι Αρκαδίας και σπούδασε ιατρός με ειδικότητα στη Φυματιολογία. Διετέλεσε Δήμαρχος Καλαμάτας κατά την χρονική περίοδο (1951-1957). Επί δημαρχοντίας του μερίμνησε και υλοποιήθηκε ένα μέρος του δικτύου υπονόμων όμβριων υδάτων της Καλαμάτας, όπως και άλλα εξωραϊστικά έργα. Για την ιστορία η προηγούμενη ονομασία της εν λόγο οδού ονομαζόταν Ταϋγέτου.

Η ονοματοθεσία ορίζεται με την απόφαση 458/1939 του Δήμου.

Δείτε τον δρόμο στον χάρτη

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Χρυσαΐδη για τις πληροφορίες.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό