Στέκια της πόλης: Χιλιόμετρο

Τα στέκια της Καλαμάτας, τα μέρη δηλαδή τα οποία προσελκύουν πλήθος κόσμου όλες τις ώρες τις ημέρας και αποτελούν σημείο αναφοράς για τις εξόδους μας, δεν έχουν τελειωμό στην πόλη.

Είναι γνωστό σε όλους μας ως “χιλιόμετρο”. Μιλάμε για τον λιμενοβραχίονα της Καλαμάτας που έχει επικρατήσει να αποκαλείται με αυτόν τον τρόπο!

Ξεκινώντας από το λιμάνι, έχοντας μαζί έναν καφέ στο χέρι και κάτι να “τσιμπάμε”, μπορούμε να απολαύσουμε έναν περίπατο μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων (aller-retour), κάνοντας μικρές στάσεις στα παγκάκια που θα βρούμε στη διαδρομή και μένοντας για λίγη ώρα στο τέρμα του Χιλιομέτρου, δίπλα στον φάρο, ατενίζοντας το απέραντο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας μέχρι το Καλάθι!

Επειδή είναι πολύ πιθανό ο περίπατός μας στο Χιλιόμετρο να διαρκέσει αρκετή ώρα, η συμβουλή μας είναι να φροντίσουμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για τη διαδρομή! Η πρόταση μας; Ένας καφές στο χέρι ή νεράκι και ένα σακουλάκι ξηροί καρποί ή αποξηραμένα φρούτα από την Cava Moutzouri, που βρίσκεται στο λιμάνι.

Μία βόλτα στο “χιλιόμετρο” μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας γεμίσει και – γιατί όχι – να μας εμπνεύσει. Με ή χωρίς κόσμο, πρωί ή βράδυ, φωταγωγημένο ή όχι, το “χιλιόμετρο” μάς περιμένει να το περπατήσουμε…

Προς επιχειρήσεις: Διαθέτετε επιχείρηση στην περιοχή και θα θέλατε να ενταχθείτε στην παρούσα ή σε άλλη λίστα στην ιστοσελίδα μας; Μεταβείτε στη φόρμα επικοινωνίας εδώ για να ενημερωθείτε για να διαφημιστικά μας πακέτα!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό