Στέκια της πόλης: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Τα στέκια της Καλαμάτας, τα μέρη δηλαδή τα οποία προσελκύουν πλήθος κόσμου όλες τις ώρες τις ημέρας και αποτελούν σημείο αναφοράς για τις εξόδους μας, δεν έχουν τελειωμό στην πόλη.

Όταν ο καιρός είναι καλός, τι καλύτερο από μια βόλτα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας! Ιδιαιτέρως, το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί κατά πολύ η καθαριότητα και η φροντίδα του.

Σε απόσταση μόλις πέντε λεπτά από την Κεντρική πλατεία και πολύ κοντά από το λιμάνι της Καλαμάτας, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, αποτελεί σημείο συνάντησης ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Περνώντας κάποιος μέσα από το πάρκο, βλέπει παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές με τους γονείς ή τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Μαμάδες με καρότσια να κάνουν βόλτα, οικογένειες και παιδιά να παίζουν ανέμελα στον περιφραγμένο ασφαλή χώρο απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη Καλαμάτα!

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί στον ανοιχτό χώρο και μηχανήματα γυμναστηρίου, ειδικά για εξωτερικούς χώρους, όπως ελλειπτικό, όργανο έλξης ώμων, steper, και διάφορα άλλα όργανα εκγύμνασης όλου του σώματος και όλα αυτά δωρεάν και με τα οφέλη της υπαίθριας γυμναστικής!

Το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο μουσείο τρένων

Αυτό που σίγουρα δεν περνα απαρατήρητο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είναι το ανοιχτό μουσείο τρένων. Πρόκειται για το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των Σιδηροδρόμων ανά τον κόσμο.

Στα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνονται ο παλιός σταθμός “Καλαμάτα Λιμήν” καθώς και η γειτονική έκταση του ΟΣΕ, που την εποχή του ατμού ήταν χώρος με καρβουναποθήκες.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό