Μία – δυο ή και περισσότερες φωτογραφίες, μερικές ιδέες, κάτι λίγο από φωτομοντάζ και πολλή… φαντασία αρκούν για να “δούμε” λίγο διαφορετικά την πόλη μας και αυτήν τη φαντασίωσή μας να την κάνουμε κατά κάποιον τρόπο πράξη.

Όταν λέμε πράξη, φυσικά δεν κυριολεκτούμε αλλά θα καταλάβετε πιο κάτω τι ακριβώς εννοούμε…

Πως θα ήταν… αν στους δρόμους της πόλης είχαμε τρισδιάστατες και ζωγραφιστές διαβάσεις; Αν μετατρέπαμε τους δρόμους σε σημεία τέχνης με ιδιαίτερη εικαστική ματιά; Αν κάθε φορά που διασχίζαμε διάβαση, ήταν σαν να ακροβατούμε στο κενό;

Η συγκεκριμένη ιδέα εφαρμόζεται σε αρκετές πόλεις του κόσμου και εκτός από το εικαστικό θέμα, πρόκειται και για μία επιπλέον ασφάλεια στους δρόμους. Οι διαβάσεις είναι πιο ορατές στα αυτοκίνητα και μοιάζουν με “εμπόδια” στους οδηγούς όταν τις πλησιάζουν. Έτσι, αυξάνεται το φαινόμενο της ακινητοποίησης των οχημάτων στις διαβάσεις, κάτι στο οποίο πάσχουμε σαν χώρα!

Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό από θέμα Κ.Ο.Κ στην Ελλάδα, αλλά ελπίζουμε να είναι, ώστε να το δούμε κάποια στιγμή, αναβαθμίζοντας την αισθητική της πόλης και βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια.

Η πρόταση – φαντασίωσή μας:

Δείτε και παρακάτω κάτι πιο ιδιαίτερο… Διάβαση με τρισδιάστατο σχέδιο, το οποίο σου δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει μία δράση στον δρόμο. Πιο τολμηρό σίγουρα αλλά και πιο εντυπωσιακό!

Αυτή είναι μία οπτική των δρόμων που θεωρούμε πως θα βελτίωνε την εικόνα της πόλης. Εσείς τι πιστεύετε; Σαν κάτοικοι, σαν επαγγελματίες στην περιοχή, σαν επισκέπτες;

Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν; 

Αφήστε στα σχόλια και τις δικές σας ιδέες γενικά ή ειδικά και που ξέρετε μπορεί κάποιες από αυτές να γίνουν πράξη!

Επεξεργασία φωτογραφιών: Παύλος Παύλου

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here