Μία – δυο ή και περισσότερες φωτογραφίες, μερικές ιδέες, κάτι λίγο από φωτομοντάζ και πολλή… φαντασία αρκούν για να «δούμε» λίγο διαφορετικά την πόλη μας και αυτήν τη φαντασίωσή μας να την κάνουμε κατά κάποιον τρόπο πράξη.

Όταν λέμε πράξη, φυσικά δεν κυριολεκτούμε, αλλά… θα καταλάβετε πιο κάτω τι ακριβώς εννοούμε.

Πως θα ήταν… αν τα σκάφη στη μαρίνα στολίζονταν με χιλιάδες λαμπάκια για τα Χριστούγεννα; Αν τα δεκάδες κατάρτια που έχουν τα ιστιοπλοϊκά στο σημείο αυτό της πόλης μας αποκτούσαν πολύχρωμα λαμπιόνια, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής;

Ορμώμενοι από το εορταστικό κλίμα και τη στολισμένη πόλη, εύκολα φανταστήκαμε αυτή την εικόνα της μαρίνας, βλέποντας τα πολλά ιστιοπλοϊκά που είναι “αραγμένα” στο σημείο. Θα ήταν σίγουρα ένα μαγικό σκηνικό, ένα εντυπωσιακό στολισμένο σημείο στην πόλη, ένα πόλος έλξης για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο!

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν είναι αυτή η δουλειά μας! Θα μπορούσαν ίσως να δοθούν κάποια κίνητρα στους ιδιοκτήτες των σκαφών που βρίσκονται στη μαρίνα ώστε να στολίσουν τα σκάφη τους. Σίγουρα θα μπορούσε να στολιστεί περαιτέρω ολόκληρη η μαρίνα, τόσο από τον δήμο όσο και από τις δεκάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε πρτίπτωση, η περιοχή της μαρίνας αποτελεί ένα ιδανικό σημείο για στολισμό και διασκέδαση κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων!

Η πρόταση – φαντασίωσή μας μέσα από επεξεργασμένες φωτογραφίες:

Εντάξει, μπορεί μέσα από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες το αποτέλεσμα να αγγίζει τα όρια του κιτς, παρόλα αυτά είμαστε σίγουροι πως στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο! Είναι, άλλωστε, απλώς η οπτικοποίηση μιας φαντασίωσής μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια πρόταση που θα θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε να γίνεται πράξη.

Πέραν, λοιπόν, από το αισθητικό αποτέλεσμα που, όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται να αρέσει σε όλους, τι θα κέρδιζε η πόλη αν γινόταν κάτι τέτοιο; Σίγουρα, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που έχει ανάγκη η πόλη και πρέπει να γίνουν από το φωτιστεί και να στολιστεί η μαρίνα, κάποια από αυτά τα έχουμε ήδη στο μυαλό μας και επιφυλασσόμεθα να τα αναδείξουμε εν καιρώ. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως ανεξάρτητα από τις ανάγκες αυτές, είναι όμορφο να βρίσκουμε αφορμές για να χαρούμε και να διασκεδάσουμε και η περίοδος των Χριστουγέννων, είναι μια πολύ καλή αφορμή.

Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν; 

Αφήστε στα σχόλια και τις δικές σας ιδέες γενικά ή ειδικά και που ξέρετε μπορεί κάποιες από αυτές να γίνουν πράξη!

Δείτε επίσης:

Πως θα ήταν… αν το πάρκο του ΟΣΕ στολιζόταν τα Χριστούγεννα;

Πως θα ήταν… αν κτήρια της Καλαμάτας φωτίζονταν με έργα τέχνης;

Ελλαδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here