Μία – δυο ή και περισσότερες φωτογραφίες, μερικές ιδέες, κάτι λίγο από φωτομοντάζ και πολλή… φαντασία αρκούν για να “δούμε” λίγο διαφορετικά την πόλη μας και αυτήν τη φαντασίωσή μας να την κάνουμε κατά κάποιον τρόπο πράξη.

Όταν λέμε πράξη, φυσικά δεν κυριολεκτούμε αλλά θα καταλάβετε πιο κάτω τι ακριβώς εννοούμε…

Πως θα ήταν… αν το Κάστρο της πόλης φωτιζόταν το βράδυ; Αν ο δενδρόφυτος λόφος πάνω στον οποίο βρίσκεται το Κάστρο μας, φωτιζόταν από τους πρόποδες προς την κορυφή του;

Η συγκεκριμένη ιδέα προήλθε από τους φωτισμένους λόφους της Αττικής (Λυκαβηττός, Ακρόπολη, Φιλοπάππου κτλ), οι οποίοι δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα κατά τις βραδινές ώρες. Κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερο μέγεθος βέβαια, θα μπορούσε να συμβεί και στην Καλαμάτα, κάνοντας τη θέα προς το Κάστρο το βράδυ… μοναδική!

Κάποιοι θα αναρωτιούνται βέβαια… “δεν φωτίζεται αυτή τη στιγμή το Κάστρο της πόλης”; Κι όμως, όχι! Το θεωρούμε αυτονόητο αλλά δεν είναι! Ένα από τα αξιοθέατα της Καλαμάτας “κρύβεται” όταν πέφτει το σκοτάδι. Για φανταστείτε πως θα ήταν… Πάρτε μία ιδέα από τις παρακάτω εικόνες!

Η πρόταση – φαντασίωσή μας:

Αυτή είναι μία οπτική του Κάστρου που θεωρούμε πως θα βελτίωνε την εικόνα της πόλης μας κατά τις βραδινές ώρες. Εσείς τι πιστεύετε; Σαν κάτοικοι, σαν επαγγελματίες στην περιοχή, σαν επισκέπτες;

Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν; 

Αφήστε στα σχόλια και τις δικές σας ιδέες γενικά ή ειδικά και που ξέρετε μπορεί κάποιες από αυτές να γίνουν πράξη!

Επεξεργασία φωτογραφιών: Παύλος Παύλου

Δείτε επίσης:

Πως θα ήταν… αν ο πεζόδρομος της Αριστομένους επεκτεινόταν;

Πως θα ήταν… αν κτήρια της Καλαμάτας φωτίζονταν με έργα τέχνης;

Πως θα ήταν… αν το πάρκο του ΟΣΕ στολιζόταν τα Χριστούγεννα;

Πως θα ήταν… αν η μαρίνα στολιζόταν τα Χριστούγεννα;

Ελλαδικό

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήταν υπέροχο! Ακόμα πιο ωραίο το γεγονός ότι όσοι επισκέπτες θα έμπαιναν στην πόλη μας βράδυ από την έξοδο του περιφερειακού “Καλαμάτα”, θα έβλεπαν αμέσως μπροστά τους το κάστρο μας φωτισμένο κι εντυπωσιακό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here