Μία – δυο ή και περισσότερες φωτογραφίες, μερικές ιδέες, κάτι λίγο από φωτομοντάζ και πολλή… φαντασία αρκούν για να «δούμε» λίγο διαφορετικά την πόλη μας και αυτήν τη φαντασίωσή μας να την κάνουμε κατά κάποιον τρόπο πράξη.

Όταν λέμε πράξη, φυσικά δεν κυριολεκτούμε, αλλά… θα καταλάβετε πιο κάτω τι ακριβώς εννοούμε.

Πως θα ήταν… αν το πάρκο των σιδηροδρόμων αποκτούσε έναν χριστουγεννιάτικο και πιο λαμπερό γεμάτο ζωή χαρακτήρα εν όψει εορτών; Αν μετατρεπόταν σε ένα γιορτινό σκηνικό με στολίδια, λαμπιόνια, παγοδρόμιο και φυσικά κόσμο να διασκεδάζει…!

Η συγκεκριμένη ιδέα προέκυψε, όπως είναι φυσικό, με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τη στολισμένη και φωτισμένη εορταστικά πόλη, από τη μία και από την άλλη, έχοντας τη διάθεση να δούμε το πάρκο του ΟΣΕ να αποκτά ζωή και κίνηση όλες τις ημέρες του χρόνου.

Αφού, λοιπόν, αναρωτηθήκαμε το παραπάνω, είπαμε να πάρουμε κάποιες βραδινές φωτογραφίες από το πάρκο και να τις μετατρέψουμε σε… χριστουγεννιάτικες.

Η πρόταση – φαντασίωσή μας μέσα από επεξεργασμένες φωτογραφίες:

Εντάξει, μπορεί μέσα από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες το αποτέλεσμα να αγγίζει, σε κάποιες έστω, τα όρια του κιτς, παρόλα αυτά είμαστε σίγουροι πως στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Είναι, άλλωστε, απλώς η οπτικοποίηση μιας φαντασίωσής μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια πρόταση που θα θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε να γίνεται πράξη.

Πέραν, λοιπόν, από το αισθητικό αποτέλεσμα που, όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται να αρέσει σε όλους, τι θα κέρδιζε η πόλη αν γινόταν κάτι τέτοιο; Σίγουρα, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που έχει ανάγκη η πόλη και πρέπει να γίνουν από το φωτιστεί και να στολιστεί το πάρκο, κάποια από αυτά τα έχουμε ήδη στο μυαλό μας και επιφυλασσόμεθα να τα αναδείξουμε εν καιρώ. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως ανεξάρτητα από τις ανάγκες αυτές, είναι όμορφο να βρίσκουμε αφορμές για να χαρούμε και να διασκεδάσουμε και η περίοδος των Χριστουγέννων, είναι μια πολύ καλή αφορμή.

Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν; 

Αφήστε στα σχόλια και τις δικές σας ιδέες γενικά ή ειδικά και που ξέρετε μπορεί κάποιες από αυτές να γίνουν πράξη!

Δείτε επίσης:

Πως θα ήταν… αν κτήρια της Καλαμάτας φωτίζονταν με έργα τέχνης;

Πως θα ήταν… αν η μαρίνα στολιζόταν τα Χριστούγεννα;

Ελλαδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ