Ας δούμε παρακάτω πολύ γρήγορα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα την εβδομάδα που μας πέρασε, από 27 έως 2 Φεβρουαρίου 2020:

Μεγάλα έργα, ύψους 11,5 εκ. ευρώ για το νοσοκομείο Καλαμάτας


Σημαντικά μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ αναγγέλλει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, για τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σε μια περίοδο όμως που έχει δημιουργηθεί έντονη ανησυχία λόγω της έλλειψης γιατρών και της προβληματικής λειτουργίας κλινικών και ιατρείων. Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η σύμβαση της θητείας του Γιώργου Μπέζου ως διοικητή οπότε η θέση του διοικητή αναμένεται να προκηρυχθεί…

Δημοσιεύθηκαν οι εκθέσεις της Επιτροπής Ελέγχου για τα πυρηνελαιουργεία

Δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Ελέγχου Ελαιουργείων – Πυρηνελαιουργείων στην Π.Ε. Μεσσηνία, που έγιναν στις 22 και στις 28 του Ιανουαρίου, μετά από αυτοψίες που διενεργήθηκαν. Επιβαρυμένη ατμόσφαιρα με έντονη οσμή διαπίστωσαν και οι ελεγκτές της ΠΕ Μεσσηνίας κατά τις δύο αυτοψίες που έκαναν στην περιοχή των πυρηνελαιουργείων, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά ανησυχούν καθώς την περίοδο λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων αυξάνεται και η προσέλευση των ασθενών.

Πέταξαν μπάζα σε υπόγειο κάδο στην Καλαμάτα και τον κατέστραψαν

Ένας δημότης πέταξε μπάζα μέσα σε υπόγειο κάδο κοντά στο Νεκροταφείο Καλαμάτας και τον κατέστρεψε.Λόγω του βάρους των συγκεκριμένων αποβλήτων, στάθηκε αδύνατο να σηκωθεί ο εσωτερικός πολυεστερικός κάδος, με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία να αναγκαστεί να σπάσει τμήμα της υπέργειας κατασκευής και να αχρηστεύσει ολοκληρωτικά τον εσωτερικό κάδο.

Νέο ραντεβού στα μπλόκα έδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος ο δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας”. Καταλήγοντας παρατηρεί πως “συνεχίζουμε και δίνουμε νέο δυναμικό ραντεβού την Παρασκευή 28/2 στα δικαστήρια της Καλαμάτας για να φωνάξουμε “τέρμα στα αγροτοδικεία”.

Lavaroday: Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 τα μέλη των πληρωμάτων του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού φορώντας τις στολές τους θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική πλατεία “Βασιλέως Γεωργίου” και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα παραδώσουν στο Δήμαρχο το καρναβαλικό λάβαρο σηματοδοτώντας την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού.

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαμάτας

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκατοντάδες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί, στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.
Οι εκτελέσεις έγιναν στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και οι πατριώτες θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους στα παλιά Σφαγεία, στην άμμο, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό