Ας δούμε παρακάτω πολύ γρήγορα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα την εβδομάδα που μας πέρασε, από 24 έως 1η Μαρτίου 2020:

32χρονη έχασε τη ζωή της σε φαράγγι της Μεσηνίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πεζοπορική εξόρμηση συλλόγου από την Αθήνα που πραγματοποιούσαν την Καθαρά Δευτέρα αναρρίχηση στα Σωτηριάνικα Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο φαράγγι του Ξερίλα. Γύρω στις 15:30 και ενώ η ομάδα 13 αναρριχητών διέσχιζε τον πρώτο καταρράκτη στον Ξερίλα, η 32χρονη γλίστρησε, βρέθηκε στο κενό και έπεσε από ύψος 40 περίπου μέτρων με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

Αιτήσεις στο Διοκλη μέχρι 13 Μαρτίου 2020 για τα Πασχαλινά σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Όσοι ενδιαφέρονται να μισθώσουν σπιτάκι κατά την περίοδο του Πάσχα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία της ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε. έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 12:00. Η διαδικασία για την απόδοση των οικίσκων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Εταιρείας, και ώρα 13:00 την ίδια ημέρα.

Τροχαία ατυχήματα την Τετάρτη στο Ασπρόχωμα λόγω διαρροής πετρελαίου στο δρόμο

Κυκλοφοριακή σύγχυση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020 στην περιοχή του Ασπροχώματος, όταν υπήρξε διαρροή πετρελαίου από βυτιοφόρο που κατευθυνόταν στην 120 ΠΕΑ. Αποτέλεσμα ήταν το οδόστρωμα να γεμίσει πετρέλαιο και να σημειώνονται συγκρούσεις οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας.

Μεγάλη άσκηση για σεισμό το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Καλαμάτας

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη άσκηση με σενάριο σεισμού, με κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2020», που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2020 και ώρα 22:00, στο κέντρο της Καλαμάτας. Η άσκηση είχε σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και το συντονισμό του μηχανισμού απόκρισης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο σεισμού, που αποτελεί ξαφνικό φυσικό φαινόμενο, συχνό στο ελληνικό χώρο και εξελίχθηκε στα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.

Αρνητικό στον κορονοϊό ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

“Καθαρές” οι εργαστηριακές εξετάσεις του 27χρονου, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας το πρωί της Πέμπτης με υψηλό πυρετό, ενώ πριν λίγες μέρες είχε ταξιδεύσει στην Ιταλία. Η κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου ήταν άμεση, καθώς αντιμετώπισαν το περιστατικό ως ύποπτο για κορονοϊό, για το λόγο αυτό έστειλαν δείγμα στην Αθήνα για εξέταση. Ο 27χρονος διαπιστώθηκε ότι δεν έχει τον ιό, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, οι οποίες εστάλησαν από την Αθήνα, ενώ το Νοσοκομείο της Καλαμάτας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Μέτρα για τον κορονοϊό από το Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και Διάπλαση Καλαμάτας

Στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων με τον κοροναϊο από Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, έγινε λήψη άμεσων μέτρων από το Γενικό Νοσοκομείο, το κέντρο Υγείας και τη Διάπλαση, τα οποία αφορούν στη συγκράτηση της τοπικής μετάδοσης του ιού. Το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας περιορίζεται αυστηρά σε μία ώρα ημερησίως. Η είσοδος στους χώρους της Μονάδος Υγείας (Κέντρο Υγείας – ΤΟΜΥ) Καλαμάτας, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την κεντρική είσοδο του κτηρίου, επί της οδού Πλάτωνος. Η Είσοδος στο Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας “Διάπλαση” γίνεται πλέον μόνο από την Κεντρική Είσοδο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. Περιορίζεται αυστηρά το επισκεπτήριο σε μια ώρα την ημέρα.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό