Ας δούμε παρακάτω πολύ γρήγορα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα την εβδομάδα που μας πέρασε, από 24 έως 1η Μαρτίου 2020:

Το τελευταίο αντίο στη Μεσσήνια Κική Δημουλά

Με ένα δυνατό χειροκρότημα, αποχαιρέτησαν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 την Κική Δημουλά, η οικογένειά της, συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε δημοσία δαπάνη η κηδεία της, ως «ελάχιστος φόρος τιμής» στη σπουδαία ποιήτρια που με τη γλωσσική τόλμη που πάντα τη διέκρινε, μίλησε με μοναδικό τρόπο μέσα από το έργο της για την υπαρξιακή αγωνία, την απουσία, την απώλεια του χρόνου, τη φθορά και τη μοναξιά.

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Θετικό στον κορονοϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Η ίδια παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κοροναϊό, όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα ύστερα από πρόσφατο ταξίδι της στη Βόρεια Ιταλία, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα, με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα. Η 38χρονη θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Καλαμάτας για αντιμετώπιση κορονοϊού

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόγνωση, αλλά και απομόνωση ύποπτου κρούσματος κορονοϊού αν αυτό εκδηλωθεί.Στα Επείγοντα Περιστατικά έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος και το προσωπικό που τυχόν θα κληθεί να αναλάβει ένα ύποπτο κρούσμα είναι εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο με ειδικές στολές. Επιπλέον, στις εισόδους του νοσοκομείου θα δίνονται χειρουργικές μάσκες και ερωτηματολόγια από ειδικούς οι οποίοι ξέρουν να ξεχωρίσουν τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και την υπόλοιπη Μεσσηνία

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νομό Μεσσηνίας που ήταν προγραμματισμένες από την Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, ύστερα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την κοινή υπουργική απόφαση, που ενέκρινε και ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λόγω του κορονοϊού.

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη ξεκίνησε το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2020 η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του έτους 2020 δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για τους εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. (δείτε περισσότερα)

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό