Ας δούμε παρακάτω πολύ γρήγορα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα την εβδομάδα που μας πέρασε, από 20 έως 26 Ιανουαρίου 2020:

Ξεκίνησε η πεζοδρόμηση στην Ιατροπούλου!

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στην οδό Ιατροπούλου.Ο δρόμος έχει κλείσει μεταξύ των οδών Νέδοντος και Χρυσάνθου Παγώνη για την κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων, προκειμένου να υλοποιηθεί η πρώτη φάση του έργου πεζοδρόμησης.

Δύο χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου εντοπίστηκαν σε κτήμα στα Καλλιανέικα.

Έκπληκτος έμεινε ο ιδιοκτήτης κτήματος στα Καλλιανέικα του Δήμου Δυτικής Μάνης, όταν βρήκε μια χειροβομβίδα στο κτήμα του, όταν πήγε να κάνει επισκευές. Στο σημείο έφτασαν άμεσα κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και φυσικά πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι εντόπισαν και τη δεύτερη. Οι χειροβομβίδες παρελήφθησαν από τους πυροτεχνουργούς του Στρατού και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη στην παραλία της Σάντοβας, ενώ πιθανολογούνται ότι είχαν τοποθετηθεί εκεί την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου!

Την Καλαμάτα επισκέφτηκε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης,παρέστη στην πολιτική εκδήλωση του “Κινήματος Αλλάγής” την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα «Α49» στην Καλαμάτα.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ενώ τόνισε πως πως στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι “Να είμαστε παρόντες ξανά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και στους Ελληνες πολίτες”.

Απευθείας πτήσεις από Καλαμάτα για Παρίσι!

Από τις 5 Απριλίου 2020 η αεροπορική εταιρία Transavia France, έκανε γνωστή τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι για το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2020.

Σε πολυκλινική μετατρέπεται το “Λητώ” στην Καλαμάτα με την εγγύηση της “Διάπλασης”.

Το μαιευτήριο “Λητώ” πέρασε στην ιδιοκτησία μετόχων του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση”, με βασικό στόχο να μετατραπεί σε σύγχρονη γενική κλινική, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας!

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Καλαμάτα με το πρώτο Fashion Carnival Show!

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς πλέον κινείται η Καλαμάτα, ύστερα από το πρώτο Fashion Carnival Show που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στο χώρο του Καρναβαλοχωριού, στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας!

To Σαββατοκύριακο τα γυρίσματα του videoclip για το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το promo video του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, όλοι όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν, χωρίς να είναι αναγκαίο να συμμετέχει να είναι ήδη μέλος κάποιου group ή κάποιας καρναβαλικής ομάδας, αρκεί να έρθει στα γυρίσματα καρναβαλικά ντυμένος

Ελλαδικό