Ας δούμε παρακάτω πολύ γρήγορα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα την εβδομάδα που μας πέρασε, από 27 έως 2 Φεβρουαρίου 2020:

Η Ελένη Αλειφέρη απάντησε σε Τατούλη για τον κοριό στο γραφείο της

Απάντηση της πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν αντιδημάρχου Καλαμάτας, Ελένης Αλειφέρη,απέναντι στον τέως περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την περιβόητη υπόθεση του κοριού είχαμε αυτή την εβδομάδα.

Στη γραπτή της δήλωση η κα Αλειφέρη αναφέρει χαρακτηριστικά “Τους ισχυρισμούς του αυτούς ας τους εκθέσει στη Δικαιοσύνη, είτε στo πλαίσιo της υπό εξέλιξη έρευνας της υπόθεσης είτε όπως αλλιώς νομίζει. Απλώς οφείλει και τον προτρέπω να επιλέξει – καταλήξει, σ’ ένα… από τα πολλά “προσωπικά του” σενάρια και αφηγήματα επί της συγκεκριμένης υπόθεσης, που έχει δημόσια επικαλεστεί!

Η ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ

Τα στοιχεία αναφορικά με τον τουρισμό, που καταγράφηκαν από επίσημους φορείς, καταδεικνύουν ότι ναι μεν αυξάνεται ο τουρισμός στην χώρα μας, όπως και τα έσοδα, όμως υπάρχει ανισομερής κατανομή στις 13 Περιφέρειες, σε επισκέψεις και έσοδα,σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ η εποχικότητα παραμένει το μείζον ζήτημα, ενώ δεν αυξάνεται η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη.

Επιπλέον αστυνομικοί στη Μεσσηνία

Με επιπλέον προσωπικό ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίαςε Μεσσηνίας, σε συνέχεια και των δεσμεύσεων που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αναλάβει, στη διάρκεια των επαφών και των συζητήσεων με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, σχετικά με την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας σε περιοχές του Δήμου.

Δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Μεσσηνία;

Τις περιοχές στις οποίες θα γίνουν τα νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα ύστερα και από ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κέντρα μεταναστών στα νησιά.

Αναλυτικά οι περιοχές που έχουν προεπιλεγεί είναι οι εξής:

Δύο στην Κρήτη: Ρέθυμνο και Ηράκλειο
Τρία στην Πελοπόννησο: Σπάρτη, Μεσσήνη, Τρίπολη
Δύο στη Δυτική Ελλάδα :Πύργος, Αμφιλοχία
Δύο στη Θεσσαλία: Τρίκαλα, Λάρισα
Τρία στην Ήπειρο: Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα
Τρία στη Στερεά Ελλάδα: Λαμία, Άμφισσα, Θήβα
Τρία στη Κεντρική Μακεδονία: Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία.

Κλειστός ο εθνικός δρόμος Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο

Μέχρι και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 8 το πρωί, θα παραμείνει κλειστός ο εθνικός δρόμος Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο, χαμηλά μετά τη διασταύρωση προς Καρβέλι – Λαδά.

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαίρεσης βράχου και υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης.

Ανακοινώθηκαν οι πτήσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας για το 2020!

Αρκετές πτήσεις προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και την φετινή χρονιά από την Καλαμάτα. Το κρατικό αεροδρόμιο “Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” θα δέχεται ταξιδιώτες από πολλές χώρες της Ευρώπης, δίνοντας παράλληλα και στους κατοίκους της Καλαμάτας τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εξωτερικό.

Αναβλήθηκε η τελετή έναρξης του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού – Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για επικράτηση άσχημων καιρικών συνθηκών το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμάτα οδήγησαν στην απόφαση να αναβληθεί η τελετή έναρξής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό