Ας δούμε παρακάτω πολύ γρήγορα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα την εβδομάδα που μας πέρασε, από 17 έως 23 Φεβρουαρίου 2020:

Κρούσματα ψώρας στο 13ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας

Αναστάτωση και πανικός προκλήθηκε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας καθώς εντοπίστηκαν δυο κρούσματα ψώρας σε μαθητές, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να γίνει απολύμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής και τη Δευτέρα ο δήμος προχώρησε στην απολύμανση του σχολείου.

Απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα για το ασφαλιστικό

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Μεσσηνίας και η ΑΣΚΙ ΑΚΕ Εφοριακών, συμμετείχαν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για το ασφαλιστικό στην πλατεία 23 Μαρτίου, τονίζοντας ότι ο νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό είναι η ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης.

Απολογισμός χρονιάς για τον Γιώργο Λαζαρίδη με σπουδαίες ανακοινώσεις!

Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος ο καλαματιανός αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση για τον αθλητικό του απολογισμό το 2019 και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη χρονιά που μα πέρασε, ο Γιώργος Λαζαρίδης συμμετείχε σε 18 διεθνή τουρνουά σε 11 χώρες, ενώ διένυσε συνολικά 37.530 χιλιόμετρα, καταφέρνοντας να προκριθεί σε 8 τελικούς.

Με άστατο καιρό τσίκνισε φέτος η Καλαμάτα!

Παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε από το πρωί της Πέμπτης στην πόλη, οι Καλαματιανοί παρέμειναν “πιστοί” στο έθιμο και γίορτασαν και φέτος την Τσικνοπέμπτη! Σε διάφορα σημεία της πόλης, άναψαν τα κάρβουνα για να ψηθούν τα κρέατα και το γλέντι διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ και ας μη στάθηκε σύμμαχος ο καιρός.

Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα

Δυο διεθνείς αγώνες ρυθμικής γυμναστικής διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας το διάστημα 21-23 Φεβρουαρίου 2020 στην Τέντα. Πρόκειται για τους αγώνες “Kalamata Cup” και “Elegant Cup”! Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην Τέντα θα χτυπά από τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για 28η χρονιά το Διεθνές Κύπελλο “Kalamata Cup” και για 7η συνεχόμενη φορά το “Elegant Cup”. Τους αγώνες, που είναι με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Σαββατοκύριακο το 1ο Παιδικό Καρναβάλι του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Λόγω κακοκαιρίας το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, αλλάζουν τόσο η ώρα, όσο και ο τόπος που ήταν αρχικά προγραμματισμένα να γίνουν τα παιδικά παιχνίδια στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Καρναβαλιού Καλαμάτας. Έτσι αντί για την προκυμαία το πρωί του Σαββάτου, τα παιχνίδια θα γίνουν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας στο στεγασμένο χώρο των βιολογικών στις 17:00.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η παιδική καρναβαλική παρέλαση από την αρχή της Αριστομένους (πεζόδρομος) μέχρι το τέλος της πλατείας στο νότιο μέρος της, όπου θα μπαίνουν στη πλατεία για να αρχίσει το πάρτι και το show του μάγου. Στην πλατεία θα έχει κάδους ανακύκλωσης στους οποίους θα αφήσουν τις στολές τους στη λήξη της εκδήλωσης.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό