Σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Bedfordshire και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Roehampton (μεταπτυχιακό τμήμα). Επέστρεψε στην Ελλάδα και την Καλαμάτα το 2005, όπου αμέσως ξεκίνησε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για κάποιο διάστημα στον ψυχιατρικό ξενώνα της πόλης μας. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της παρακολουθώντας το τετραετές πρόγραμμα του Gestalt Foundation πάνω στην ψυχοθεραπεία γκεστάλτ, ενώ ταυτόχρονα επιμορφώθηκε και σε άλλες σύγχρονες ψυχολογικές θεραπείες που στοχεύουν στην ομαλή επούλωση του ψυχικού τραύματος.

Ο λόγος γίνεται για την ψυχολόγο Χαριέττα Λιακάκη, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν κυρίως έφηβους και ενήλικες και μπορούμε να τη βρούμε για να μας “ψυχοθεραπεύσει” στο κέντρο της πόλης, Κουμουνδούρου 46Β, στο γραφείο που διατηρεί από το 2009.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πάρω το ipad από κάπου εκεί δίπλα και να χαζέψω λίγο τις νέες αναρτήσεις στο facebook μέχρι να ξυπνήσω για τα καλά. Θα συνεχίσω τσεκάροντας τα e-mails μου και τις κλήσεις στο κινητό μου. Ύστερα με έναν καφέ στο χέρι θα κοιτάξω ποια είναι τα ραντεβού και οι λοιπές υποχρεώσεις της ημέρας.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω διαβάζοντας βιβλία και παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της προσωπικής ανάπτυξης. Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ!

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα που εύκολα κάποιος θα κινηθεί μέσα σε αυτή αφού δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και το ότι τα τελευταία χρόνια παρ´όλη την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αυτή αναπτύσσεται ραγδαίως! Επιπλέον λατρεύω τη θάλασσα και νιώθω πολύ τυχερή που ζω σε ένα παραθαλάσσιο μέρος με τόση φυσική ομορφιά!

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα η οδική συμπεριφορά πολλών και η στενομυαλιά ενίοτε.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει γενικότερα η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι έχω γέλιο, ότι μου αρέσει να έχω κόσμο γύρω μου, ότι κουβαλάω τρέλα και έναν δικό μου τρόπο να βλέπω τα πράγματα. Ααα και “ταράζονται” πολλές φορές με την ευθύτητα του χαρακτήρα μου και με τις ατάκες που πετάω..

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είμαι ευαίσθητη, πολλές φορές εσωστρεφἠς, πεισματάρα και ότι δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί που θέλω στο μονοπάτι μου.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα την εξυπνάδα και τη σιγουριά που αποπνέει, την ειλικρίνεια, την καλλιέργεια, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα τη θεωρία να την κάνει πράξη. Την ηρεμία και την όμορφη τρέλα.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας την αυθεντικότητα, το χιούμορ, τον αυθορμητισμό, την καλοσύνη, τους όμορφους τρόπους, την καλλιέργεια. Τον τσαμπουκά (εκεί που πρέπει) και ένα συχνό και όμορφο χαμόγελο.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να εγκλωβιστώ σε μια κατάσταση ή συνθήκη που δε θα είναι συνειδητή επιλογή μου αφήνοντας έτσι ανολοκλήρωτα όλα αυτά που ονειρεύτηκα από παιδί.

Επιτυχία θεωρώ το να μπορέσω έστω μακροπρόθεσμα να υλοποιήσω τους στόχους μου. Σημαντικό πολύ επίσης για εμένα είναι το να είμαι καλή σε αυτό που κάνω, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που επισκέπτονται το γραφείο μου να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα τους, βρίσκοντας έτσι το μονοπάτι, που τους επιτάσσει η ψυχή τους.

Ευτυχία θεωρώ το να μπορώ να αποδέχομαι κάθε τι που φέρνει η ζωή με γαλήνη και αισιοδοξία. Το να έχω δίπλα μου καλούς ανθρώπους που με εμπνέουν, το να μπορώ να αγαπώ και να μπορώ να αγαπιέμαι. Το να κοιμάμαι με τη συνείδηση μου ήσυχη και να ξυπνάω το πρωί με ανανεωμένο το ενδιαφέρον για όλα αυτά που με περιμένουν. Να νιώθω ελεύθερη. Ίσως και ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα…

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Αναγέννηση.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Ας γνωρίσουμε τον Βασίλη Παπαευσταθίου

Ας γνωρίσουμε τη Χριστίνα Μασλάρσκα

Ας γνωρίσουμε τον Δήμο Μπουσούνη

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Ελλαδικό