Το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινάει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με ένα μεγάλο street party στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, αλλά η επίσημη έναρξη του θα γίνει την Παρασκευή 1η Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας με συναυλία από τους Alcatrash.

Οι διοργανωτές υπόσχονται το απόλυτο αποκριάτικο ξεφάντωμα από την αρχή του Τριωδίου, στις 25 Φεβρουαρίου, έως και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου. Πάνω από είκοσι μέρες χαράς, κεφιού και διασκέδασης για κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση στους δρόμους της πόλης, το Σάββατο 16 Μαρτίου, με κατάληξη το Ιστορικό κέντρο Καλαμάτας, με αποκορύφωμα τη μεγάλη ενιαία καρναβαλική παρέλαση- όπου θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι- και την τελετή λήξης στις 17 Μαρτίου με live show  από τον Tonis Sfinos. Όπως επισήμανε, φέτος επανέρχεται δυναμικά η πριγκίπισσα Ιζαμπώ, ενώ εξέχουσα θέση θα έχουν τα παραδοσιακά δρώμενα, όπως το παραδοσιακό γαϊτανάκι, καθώς και εκδηλώσεις στις Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να προβληθεί η πόλη και η ευρύτερη περιοχή και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα τις ημέρες των εκδηλώσεων.

Ελλαδικό