Μας πηγαίνει “cinema” κάθε Πέμπτη τα τελευταία χρόνια μιας και είναι συνιδρυτής της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. Τον “γνωρίσαμε καλύτερα” πρόσφατα μέσα από την έκθεση “Φαντάσου την Πόλη: Καλαμάτα 2015”, που έφερε στην πόλη μας η ομάδα “Ευ-τόπος”, της οποίας είναι μέλος.

Ο λόγος για τον Βασίλη Παπαευσταθίου, ο οποίος – πέραν όλων των άλλων – διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών και κατασκευών στην Καλαμάτα, είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική και ειδικότητα Contemporary Materials in Architecture στο Πανεπιστήμιο Vrije των Βρυξελλών και υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί γυρίζω πλευρό.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω σχεδιάζοντας.

Μ’ αρέσουν στην Καλαμάτα πολλά, αλλά πιο πολύ απ’όλα οι ίδιοι οι άνθρωποι: αισιόδοξοι, δημιουργικοί και ενθουσιώδεις, πάντα διαθέσιμοι να προσφέρουν.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα που απουσιάζει το όραμα και μια μακροπρόθεσμη πολιτική. Δεν ζούμε μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο: για τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το πώς συνεχίζουμε να κοιμόμαστε τα βράδια, όταν χιλιόμετρα κοντά μας η θάλασσα ξεβράζει πτώματα.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι είμαι πολυάσχολος.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι οι φίλοι μου έχουν δίκιο.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα την ακεραιότητα.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας κομμάτια του χαρακτήρα της γυναίκας μου: την ανεξαρτησία της.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ο χρόνος. Έχουμε τόσα πολλά βιβλία να διαβάσουμε, τοσες μουσικές να ακούσουμε, τόσα πολλά ταξίδια να κάνουμε και τόσες στιγμές να ζήσουμε, αλλά έχουμε τόσο λίγο χρόνο στην διάθεσή μας.

Επιτυχία θεωρώ ότι είναι λάθος να προσπαθεί κάποιος να την προσδιορίσει. Για κάποιους είναι η επαγγελματική αναγνώριση, η οικογενειακή ευτυχία, η κοινωνική καταξίωση ή η οικονομική άνεση. Πιθανότατα όλα αυτά μετρούν, αλλά κυρίως μετρά η διαδρομή μέχρι εκεί: η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση.

Ευτυχία θεωρώ ότι είναι η αίσθηση που έχουμε πως μας αγαπούν, όπως έγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ. Αν και είμαστε ατελείς ως όντα, συνεπώς τίποτα δεν θα μας ευχαριστήσει απόλυτα ή θα μας ολοκληρώσει εντελώς, παρά μόνο λίγες σταγόνες ευτυχίας.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο:  ανήσυχη

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Danny Kargas

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Παπαντωνίου

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Ας γνωρίσουμε τον Δήμο Μπουσούνη

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Ελλαδικό