Επέλεξε να ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Καλαμάτα και νιώθει τυχερή για αυτό, αφού η πόλη την κέρδισε από την πρώτη στιγμή… Επέλεξε να διδάσκει στην πόλη μας την αγαπημένη της γυμναστική που δεν είναι άλλη από τη Γιόγκα (Yoga)… Εμείς επιλέγουμε εκείνη για να γυμναστούμε, να διαλογιστούμε και να περάσουμε στιγμές χαλάρωσης και ενδυνάμωσης.

Μιλάμε για την Χριστίνα Μασλάρσκα, Yoga Instructor, “ειδική” για αυτή τη σωματική άσκηση και φιλοσοφία που έχει κερδίσει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων και εισηγήτρια σε διάφορα σεμινάρια Yoga στην Ελλαδα και στο εξωτερικό. Στην Καλαμάτα σίγουρα θα τη βρούμε στο “Dance studio Maria Lada” και στο “Reaction Gym”, να “μοιράζεται” τις γνώσεις της μαζί μας.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από όσα η ίδια μάς είπε…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… φτιάχνω μια τεράστια κούπα καφέ και κάθομαι στο ηλιόλουστο μπαλκόνι μου για να τον απολαύσω πριν αρχίσω να ετοιμάζω τα μαθήματα της ημέρας.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω διδάσκοντας, όταν όμως είμαι εκτός μαθημάτων μου αρέσει να είμαι με αγαπημένους ανθρώπους, διαβάζω, πηγαίνω στη φύση και πιο συγκεκριμένα …λατρεύω τη θάλασσα. Άλλωστε, για αυτό επέλεξα να ζω στη Καλαμάτα σχεδόν 20 χρόνια.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα ο συνδυασμός βουνό – θάλασσα και η ποιότητα ζωής που έχει η πόλη, μας κάνει τυχερούς .Όπου και αν έχω ταξιδέψει ανυπομονώ να γυρίσω εδώ.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα… το μόνο που δυσκολεύομαι να αποδεχτώ είναι η οδική συμπεριφορά.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει ο πόλεμος, η πολιτική και η άγνοια.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν… Αντικειμενικά δεν εχω ιδέα !

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή που είμαι εδώ και κάνω ό,τι αγαπάω !

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα… ξεχωρίζω στους άντρες πρώτα και πάνω από ολα την αναπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Νομίζω ότι είναι καλό όλοι μας να την αναπτύξουμε περισσότερο.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας… Θαυμάζω τις δημιουργικές γυναίκες και επίσης τις γυναίκες που στηρίζουν άλλες γυναίκες. Για μένα αυτό σημαίνε ότι μοιράζονται το χάρισμά τους από θέση πληρότητας.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να συνεχίσει να κοιμάται αλλά κατά βάθος σκέφτομαι θετικά. Οι καιροί απαιτούν αφύπνιση και όχι “το κεφάλι στην άμμο “.

Επιτυχία θεωρώ… όλοι είμαστε προικισμένοι με κάποια σπάνια δώρα μέσα μας. Το πρώτο βήμα στην επιτυχία είναι να βρεις το πραγματικό σου χάρισμα, το δεύτερο είναι να τολμήσεις να το μοιραστείς και το τρίτο να αγαπάς την διαδικασία.

Ευτυχία θεωρώ… όλα τα παραπάνω συν το να ξέρεις να δέχεσαι και να προσφέρεις αγάπη και να αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή είναι ένα θαύμα κάθε στιγμή. Η ζωή συμβαίνει για μας και όχι σε μας.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Όλα είναι δώρο.

Η φωτογραφία της Χριστίνας Μασλάρσκα είναι του φωτογράφου Πάνου Λαχανά.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία Ρεντζεπέρη

Ας γνωρίσουμε τη Γιούλα Σαρδέλη

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Ας γνωρίσουμε τον Ιωάννη Παπανικολό

 

Ελλαδικό