Η Καλαμάτα από μια παραθαλάσσια πόλη της ελληνικής επαρχίας έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν τουριστικό προορισμό.

Έχει ομορφύνει αρκετά, έχει πολύ καλές προτάσεις για φαγητό, έχει ωραίες θάλασσες σε κοντινή απόσταση και αποτελεί πολύ καλή βάση για εξορμήσεις στη φύση αλλά για και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιηγήσεις. Έχει τα πάντα δηλαδή για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Θα χρειαστείτε περίπου 2,5 ώρες για να φτάσετε στην Καλαμάτα και το πρώτο πράγμα που θα κάνετε, αφού αφήσετε τις βαλίτσες σας, είναι να πάτε περπατώντας μέχρι το λιμάνι και να απολαύσετε τον καφέ σας με θαλασσινή θέα. Αν δεν έχετε ήδη βγάλει πλάνο για το τι θα κάνετε το διήμερο, αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να προγραμματίσετε πως θα ξοδέψετε το χρόνο σας στην Καλαμάτα.

Καλαμάτα/Photo: Unsplash
Καλαμάτα/Photo: Unsplash
Καλαμάτα/Photo: Shutterstock

Εμείς προτείνουμε να συνεχίσετε τη μέρα σας με μια βουτιά. Η πιο κοντινή παραλία είναι αυτή της πόλης που βρίσκεται στο ανατολικά του λιμανιού. Τεράστια, έχει μια μίξη άμμου με βοτσαλάκια καθώς και σημεία οργανωμένα αλλά και μη. Εκτός της πόλης και αρκετά κοντά θα βρείτε τις βοτσαλωτές παραλίες της Βέργας, της Μικρής Μαντίνειας και του Αλμυρού, στη συνέχεια την παραλία Αρχοντικού, τα μικρά κολπάκια στην Αβία και στο Ακρογιάλι και την μεγάλη και οργανωμένη Σάντοβα. Ωστόσο, αξίζει να οδηγήσετε μέχρι τα Περούλια, την υπέροχη εξωτική παραλία όπου μπανανιές και κυπαρίσσια φυτρώνουν δίπλα δίπλα. Τα νερά είναι καταπληκτικά και η αμμουδιά τέλεια.

Παραλία Περούλια/Photo: Shutterstock
Παραλία Βέργας/Photo: Shutterstock

Όσο ο ήλιος είναι ψηλά μπορείτε να μοιράσετε το χρόνο σας μεταξύ παραλίας αλλά και αξιοθέατων εντός και εκτός πόλης όπως να ανεβείτε μέχρι το κάστρο της Καλαμάτας που βρίσκεται σε λόφο στη βόρεια γειτονιά της πόλης. Το κάστρο στη σημερινή του μορφή ανάγεται στην περίοδο της Φραγκοκρατίας περίπου δηλαδή τον 13ο αιώνα ενώ έχει δεχθεί παρεμβάσεις και ενισχύσεις τόσο από τους Ενετούς όσο και από τους Οθωμανούς. Άλλη μια επιλογή είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει εκθέματα από την προϊστορική μέχρι και τη βυζαντινή εποχή.

Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Μεσσήνης/Photo: Shutterstock
Photo: Shutterstock
Παραλία Βοϊδοκοιλιάς/Photo: Shutterstock

Εκτός της Καλαμάτας στα περίπου 33 χλμ. μακριά βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης, ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει ένα καλοδιατηρημένο θέατρο του 3ου-2ου αι. π.Χ. από τα μεγαλύτερα της αρχαιότητας καθώς υπολογίζεται ότι χωρούσε περίπου 10.000 κόσμο, ιερά, την κρήνη Αρσινόη, στοά, οχυρώσεις, ταφικό μνημείο κ.ά. αξίζει επίσης και με το παραπάνω να κάνετε μια ολοήμερη βόλτα στο Πολυλίμνιο, το συγκλονιστικής ομορφιάς αυτό μέρος με τους καταρράκτες και τις λίμνες μέσα στο πράσινο. Περίπου μια ώρα μακριά βρίσκεται και το ανάκτορο του Νέστορα, του μυθικού βασιλιά της Πύλου μια εξόρμηση την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με βουτιές στην διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από travel.gr

Ελλαδικό