Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30 η Κινηματογραφική Λέσχη θα προβάλλει την ταινία «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» στο Καφέ Σινέ.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια Αμερικανίδα κλέφτρα διαμαντιών φλερτάρει ένα συντηρητικό Άγγλο δικηγόρο για να μάθει πού έχει κρύψει τη λεία της ληστείας ο συλληφθείς συνένοχός της. Κάτι που προκαλεί τη ζήλια του εραστή της την ίδια ώρα που το έτερο μέλος της συμμορίας, ο φιλόζωος Κεν, προσπαθεί να ξεφορτωθεί μια γριούλα που είναι μάρτυρας στη δίκη.

Βρετανικό χιούμορ, χολιγουντιανές ανατροπές και έξοχο καστ συνθέτουν αυτή τη σπαρταριστή κωμωδία. Σκηνοθέτης της είναι ο Charles Crichton, ο οποίος έκανε πολλές κωμωδίες την δεκαετία του ’50 με τα Ealing Studios. Η ταινία ανήκει κυρίως στον John Cleese. Αυτός άρχισε να δουλεύει το σενάριο το 1983 (η αρχική ιδέα είναι του ίδιου και του Charles Crichton) πέντε χρόνια δηλαδή πριν βγει στις αίθουσες. Ο John Cleese στηρίχθηκε πολύ στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών δημιουργώντας έτσι ξεκαρδιστικούς διάλογους και απίθανα κωμικά σκετσάκια που δεν φτάνουν όμως την ιδιοφυΐα των Μόντυ Παϊθονς.

Η ταινία “Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα” είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους που τιμήθηκε με το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν.

Comedy, Crime | 1988 | UK | 108’
Σκηνοθεσία: Charles Crichton, John Cleese
Παίζουν: John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline

Η είσοδος είναι 4 ευρώ και ελεύθερη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Ελλαδικό