Η «Ωραία μου Κυρία» θα προβληθεί από την Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ένας αλαζονικός μελετητής της αγγλικής ορθοφωνίας «αναλαμβάνει» από καπρίτσιο να αναμορφώσει σε ευπαρουσίαστη αριστοκράτισσα μια φτωχή λουλουδού του Λονδίνου της οποίας η φωνή και η άρθρωση μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και μη Βρετανούς σε οριστική παράκρουση.

Βασισμένη στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ των Άλαν Τζέι Λέρνερ (στίχοι, σενάριο) και Φρέντερικ Λέβε (μουσική), η «Ωραία μου Κυρία» είναι, περισσότερο κι από μια γιορτή παλιομοδίτικου σινεμά απίστευτης αίγλης και σκηνογραφικής διεύθυνσης, μια γιορτή της αγγλικής γλώσσας, της άριστης στιχοπλασίας, της ακαταμάχητα μεταδοτικής μουσικής, του λόγου και της ορθοφωνίας. Είναι επίσης δεδομένα μια ωραία ιστορία, σχεδόν πρωτοφεμινιστική, διανθισμένη με σκηνές ανθολογίας για την εποχή τους και όχι μόνο: I Could Have Danced All Night, The Rain in Spain, η πρώτη γνωριμία, η Χέμπορν να βελάζει τα παράπονά της, όλο το εκπληκτικό σπίτι του Χάρισον – απαύγασμα σκηνογραφίας – κάθε αντιπαράθεση Χάρισον-Χέμπορν, τα κοστούμια του μέγα Σέσιλ Μπίτον, το Wouldn’t it be Loverly ανάμεσα στα λουλούδια, το πρώτο πάρτι με το ασπρόμαυρο φόρεμα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!

Με 12 οσκαρικές υποψηφιότητες (κι όμως όχι για την Χέμπορν!), 8 βραβεία και θριαμβευτικές εισπράξεις, η «Ωραία μου Κυρία» είναι μια ταινία που όρισε την εποχή της γενιάς που την απόλαυσε πρώτη. Καταξιωμένη ως ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών (επί σκηνής και οθόνης) και αναγνωρισμένη ως ένα από τα πιο κλασικά ρομάντζα του σινεμά, αποτελεί ένα αναντίρρητα μεγαλειώδες οπτικό υπερθέαμα της δεκαετίας του ’60.

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

Ελλαδικό