Προβολή της ταινίας “Το άγγιγμα ενός αγγέλου” από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Προβολή της ταινίας Το άγγιγμα ενός αγγέλου από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θα προβάλλει στις εγκατάστασεις του (Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο) την ταινία “Το άγγιγμα ενός αγγέλου”.

Το άγγιγμα ενός αγγέλου, του οποίου η παραγωγή πήρε πέντε χρόνια είναι μια πολύ προσωπική, ποιητική ιστορία ενός κωφού άντρα που επιστρέφει στα μέρη όπου βρήκε καταφύγιο ως παιδί. Βρίσκει τις κρυψώνες του ανασύροντας φρικιαστικές αναμνήσεις:
Οι ήχοι επιστρέφουν, οι οποίοι όπως περιγράφει ήταν κλεισμένοι μέσα του σαν σε όστρακο.
Ο ήρωάς μας, ο Henryk Schoenker θυμάται τους ανθρώπους που κυριευμένοι από φόβο αρνήθηκαν να βοηθήσουν και εκείνους που ανιδιοτελώς ρίσκαραν τις ζωές τους. Δεν πρόκειται για ιστορία πολέμου αλλά για μια αναφορά για το πώς ακόμα και η μικρότερη χειρονομία μπορεί να σώσει μια ζωή.

Η ταινία παρουσιάζει παντελώς άγνωστα γεγονότα για την ύπαρξη ενός αποτυχημένου Γραφείου Μετανάστευσης Εβραίων στην Παλαιστίνη στην πόλη του Άουσβιτς, το οποίο διαχειριζόταν ο πατέρας του Schoenker. Τι πήγε τόσο απαίσια στραβά σε ένα μέρος το οποίο αργότερα έγινε διάσημο για τους θαλάμους αερίων του; Ο Schoenker μιλάει για αυτό τολμηρά, κοιτώντας απευθείας τον θεατή στα μάτια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Elladiko