Τιμητική εκδήλωση για τον Θόδωρο Μαραγκό

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Θόδωρος Μαραγκός (1944) γεννήθηκε το 1944 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και είναι Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, καθώς και σκιτσογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος για διάφορα περιοδικά, ενώ συγχρόνως σπούδασε ζωγραφική. Έχει ακόμη ασχοληθεί με την τηλεόραση, σκηνοθετώντας τις σειρές “Εμμονες ιδέες” και “Πέρα απ’ τον Ορίζοντα”.

Μέσα από αυτή την διαρκή σύγκρουση στις ταινίες του με το “κατεστημένο”, αγαπήθηκε από το κοινό και ταινίες όπως το “Μάθε παιδί μου Γράμματα” αποτέλεσαν σταθμό στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Η ταινία “Ισοβίτες” δεν κατάφερε να προβληθεί στις μεγάλες αίθουσες, διότι σύμφωνα με τον ίδιο τον Μαραγκό πολεμήθηκε από το υφιστάμενο σύστημα και αποτέλεσε μεγάλη οικονομική ζημία για τον ίδιο και την παραγωγή. Η ταινία υπάρχει ολόκληρη στο youtube, ανεβασμένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη σε μια προσπάθεια να φτάσει η ταινία του στο κοινό. Παρότι ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένη (προβλήθηκε μόνο σε 3 ανεξάρτητους-εκείνη την εποχή-κινηματογράφους), η ταινία είχε εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή από το κοινό για τις αλήθειες που προέβαλλε και το σουρρεαλιστικό χιούμορ της.

Elladiko