Προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Στην Εξορία: Μια οικογενειακή ταινία”

Προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:30 το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Στην Εξορία: Μια οικογενειακή ταινία” στο Στέκι του Κέντρου (Μπενάκη 11).

Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα τις ζωές των συγγενών και των φίλων του δημιουργού Χουάν Φρανσίσκο Ουρούστι, οι οποίοι έφτασαν στο Μεξικό ως πρόσφυγες του Ισπανικού Εμφυλίου ενός πολέμου που κράτησε τρία χρόνια (1936-1939) και άφησε ένα εκατομμύριο νεκρούς και πάνω από 500.000 πρόσφυγες.

Το Μεξικό καλωσόρισε περίπου 20.000 απ’ αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους μεταξύ αυτών και τους παππούδες του δημιουργού, τους γονείς και μερικούς από τους φίλους τους. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται μερικές από τις ξεχασμένες ιστορίες της μνήμης και της ιστορίας που είναι συνυφασμένες με την κοινή ιστορία της Ισπανίας και του Μεξικού από την εποχή του Ισπανού βασιλιά Αλφόνσο ΧΙΙΙ (1874-1923) μέχρι και σήμερα.

Η ταινία που προτάθηκε για το βραβείο Ariel στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και διαρκεί δύο ώρες, ενώ το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ επικοινώνησε με το δημιουργό, ο οποίος περιχαρής εξέφρασε την τιμή του για την επαναπροβολή της ταινίας του, καθώς και την επιθυμία να συνδεθεί με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ μετά την προβολή μέσω Skype και να μιλήσει για το έργο του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Elladiko