Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η μηχανή που κάνει τα πάντα να εξαφανίζονται”

Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο Η μηχανή που κάνει τα πάντα να εξαφανίζονται

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας θα προβάλλει στον χώρο του (Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο) το ντοκιμαντέρ της Tinatin Gurchiani “Η μηχανή που κάνει τα πάντα να εξαφανίζονται”.

H σκηνοθέτης επιστρέφει στην πατρίδα της στη Γεωργία για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των νέων. Θέλοντας να έρθει σε επαφή με νέους από κάθε κοινωνικό υπόβαθρο και μέρος της χώρας ανακοινώνει μέσω διαφόρων μέσων ΜΜΕ ότι πρόκειται να οργανώσει μια οντισιόν με σκοπό την εξεύρεση του ιδανικού πρωταγωνιστή με συνεντεύξεις με τους υποψηφίους και σκηνές από την καθημερινή τους ζωή.

Τα αγόρια και τα κορίτσια που ανταποκρίνονται στην κλήση είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, όπως και οι προσωπικοί λόγοι που ωθούν τον καθένα από αυτούς στην ακρόαση. Μερικοί θέλουν να γίνουν διάσημοι αστέρες κινηματογράφου, ενώ άλλοι απλά θέλουν να πουν την ιστορία τους.

Ένα κορίτσι θέλει να καλέσει τη μητέρα της να λογοδοτήσει γιατί την εγκατέλειψε πριν χρόνια. Ο δεκαεξάχρονος Ραμίν πρέπει να δουλέψει σκληρά στο μικρό ορεινό χωριό όπου ζει για να φροντίσει τα ανάπηρα μέλη της οικογένειάς του και ο Γκότσα υπερασπίζεται τον αδελφό του, ο οποίος βρίσκεται 25 χρόνια στη φυλακή.

Αυτές οι εξαιρετικές και συγκινητικές ιστορίες για τον πόλεμο, την αγάπη, τα όνειρα και τη φτώχεια ζωγραφίζουν μια καλειδοσκοπική εικόνα μιας σύγχρονης κοινωνίας που εξακολουθεί να αντηχεί μέσα από το σοβιετικό παρελθόν της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Elladiko