Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε έρθει σε κάποιο δίλημμα σχετικά με θέματα που αφορούν την πόλη μας. Ποιο σημείο μας αρέσει περισσότερο, ποια προσωπικότητα συμπαθήσαμε κάποια στιγμή και ποια όχι, ποια είναι η αγαπημένη μας στιγμή και πολλά πολλά άλλα!

Σε αυτή τη στήλη, θα προσπαθήσουμε μέσα από μια σειρά γκάλοπ να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τις προτιμήσεις μας, το παρελθόν το παρόν και το μέλλον μας, τις συμπάθειες και αντιπάθειές μας και γενικά την οπτική που θελουμε να έχουμε για την πόλη μας…

Να επαναλειτουργήσει ή όχι το πανηγύρι της Υπαπαντής στην Καλαμάτα; Πρόκειται για ένα ερώτημα που όλοι οι Καλαματιανοί  – και μη – έχουμε αναρωτηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαιτέρως όταν πλησιάζει η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στην πόλη μας!

Από το 2011, και ύστερα από πολλαπλά αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αποφασίστηκε η μη συνέχιση του πανηγυριού της Υπαπαντής στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς, κλείνοντας έτσι ο κύκλος του. Οι διαμαρτυρίες και οι εντάσεις, τόσο από μικροπωλητές όσο και από απλούς πολίτες, κατά της δημοτικής αρχής δεν ήταν λίγες. Μάλιστα, πολλές φορές το συγκεκριμένο ζήτημα επανέρχεται στη λίστα των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας με τις απόψεις, όπως είναι φυσικό, να διίστανται!

Οι μεν θέλουν την επαναλειτουργία του πανηγυριού, καθώς κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών οπότε μέσω αυτού θα μπορούσε να τονωθεί η αγορά και να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα και οι δε είναι αντίθετοι με αυτό, υποστηρίζοντας πως όλα τα χρόνια που λειτουργούσε δεν βοήθησε στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, τέθηκε από την αντιπολίτευση το ζήτημα της επαναλειτουργίας του πανηγυριού της Υπαπαντής, με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, να απαντά ότι “Ο εμπορικός σύλλογος δεν το θέλει ωστόσο ως δημοτική αρχή θα δούμε μήπως μπορεί να διεξαχθεί με καινούριες προδιαγραφές από το 2021”

Εάν έχετε κάποια επισήμανση, ιδέα ή πρόταση, εκτός από την ψηφοφορία, μπορείτε να γράψετε παρακάτω κάποιο σχόλιο.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά. Η ψηφοφορία δεν απαιτεί προσωπικά στοιχεία και δεδομένα.

This poll has ended (since 2 years).

Θα θέλατε να ξαναλειτουργήσει το Πανηγύρι της Υπαπαντής ή όχι;

Ναι, θα ήθελα να ξαναδώ το Πανηγύρι την ημέρα του εορτασμού της Υπαπαντής στην Καλαμάτα
93.45%
Όχι, δεν θα μου άρεσε να ξαναλειτουργήσει το Πανηγύρι της Υπαπαντής στην Καλαμάτα
6.55%

Με 93,45% και με πάνω από 500 ψήφους, εκφράσατε συντριπτικά την άποψή σας, ότι θέλετε να ξαναγίνει το πανηγύρι της Υπαπαντής στην Καλαμάτα!

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. Περισσότερα γκάλοπ θα δημοσιευθούν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here