Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό. Για ακόμη μια χρονιά πλήθος προσκυνητών από όλη την Ελλάδα κατέφθασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας

Στις 11 το πρωί και μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας  της Παναγίας σε κεντρικές οδούς της πόλης με κατάληξη τον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα του στρατού, της αεροπορίας και της φιλαρμονικής.

Στον εορτασμό παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Την Κυβέρνηση στους εορτασμούς εκπροσώπησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων είχε οριστεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Με την παρουσία τους λάμπρυναν τον εορτασμό οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Ιερισσού Θεόκλητος, Σιατίστης Αθανάσιος, Λήμνου Ιερόθεος, ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την Λιτανεία:

Δείτε επίσης:

10 εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από τη γιορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

5 αξιοπρόσεκτα από τη φετινή γιορτή της Υπαπαντής!

10 εικόνες από τη γιορτή της Υπαπαντής που μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο

Πως βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα;

Ελλαδικό