Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις δώδεκα μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και μεγάλη ημέρα για την Καλαμάτα, καθώς γιορτάζει η πολιούχος της πόλης Παναγία η Υπαπαντή.

Κάθε χρόνο, πολλά είναι αυτά που μας κινούν το ενδιαφέρον αυτή την ημέρα. Φέτος, τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε:

Τελευταία φορά ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Φέτος είναι η τελευταία φορά που ο Προκόπης Παυλόπουλος, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής, με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πλήθος κόσμου για προσκύνημα στον ιερό ναό της Υπαπαντής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επισκέφτηκε την Καλαμάτα και τον ιερό ναό της Υπαπαντής. Μάλιστα από νωρίς του Σαββάτου σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές προσκυνητών.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Μέσω ανακοίνωσης του o Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ενημέρωσε ότι “την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της Πολιούχου Υπαπαντής του Σωτήρος, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν μετά τη λιτανεία και μέχρι το βράδυ για όσους επιθυμούν καθώς το ωράριο είναι ελεύθερο”. Μια είδηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από καταστηματάρχες όσο και από απλούς πολίτες.

Το πολυσυζητημένο γεύμα μετά τη λιτάνευση της Εικόνας της Υπαπαντής

Γεύμα, ύψους 13.000 ευρώ (σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες), προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την εορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, θα παραθέσει ο δήμος Καλαμάτας μετά το πέρας της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνας. Πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι το ποσό είναι μεγάλο για μια τέτοια εκδήλωση.

Με καλοκαιρία ο φετινός εορτασμός της Παναγίας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Με σύμμαχο τον καιρό η γιορτή της Υπαπαντής φέτος, η οποία είναι και αργία για την πόλη της Καλαμάτας. Γεγονός που δίνει τη δυνατότητα για μια βόλτα είτε στην πλατεία είτε στην παραλία!

Δείτε επίσης:

Με πλήθος κόσμου και καλό καιρό η λιτανεία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (photos)

10 εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από τη γιορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

10 εικόνες από τη γιορτή της Υπαπαντής που μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο

Πως βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα;

Ελλαδικό