Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο της ιστορίας, εντοπίσαμε σπάνιες φωτογραφίες από επισκέψεις ιστορικών προσωπικοτήτων στην παλιά Καλαμάτα!

Μέσα από ένα flashback φωτογραφιών η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτέλεσε, από το παρελθόν, τόπος συνάντησης πολιτισμών!

Από τους βασιλείς της χώρας έως τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο έως τον Αλέξανδρο Παπάγο, είναι μερικές από τις προσωπικότητες που έκαναν το πέρασμα τους από την Καλαμάτα τα προηγούμενα χρόνια.

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο…

Την Καλαμάτα επισκέφθηκαν την 31η Μαρτίου 1949, και συγκεκριμένα στο στιγμιότυπο που ακολουθεί, τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής οι βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη!

Να σημειωθεί ότι πραγματοποίησαν επίσκεψη και σε ιδρύματα της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Τον Μάιο του 1949 ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, παρευρέθη στην Καλαμάτα και στην εικόνα που ακολουθεί βρίσκεται στη βεράντα του Μητροπολιτικού Οίκου.

Στις 22 Μαρτίου 1958 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Εθνάρχης Μακάριος ο Γ’ αφίχθη στο αεροδρόμιο της Τριόδου προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Καλαμάτας. Ο Μακάριος εξερχόμενος του ναού της Υπαπαντής έγινε αντικείμενο λατρείας από χιλιάδες κατοίκους της Καλαμάτας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος επισκέφθηκε τη Μεσσηνία. Στο στιγμιότυπο που ακολουθεί βρίσκεται μαζί με τον τότε Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο Δασκαλάκη.

Τον Ιούνιο του 1967 στην Καλαμάτα βρέθηκαν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία. Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε χαμογελαστούς να συνομιλούν με το κόσμο.

Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το παρόν κείμενο ανήκει στο αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, φάκελος “Χρυσόστομος Δασκαλάκης”.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό