Γνωρίζατε ότι στη Μεσσηνία υπάρχει ένας Νεραϊδόκηπος γεμάτος θρύλους και ιστορίες για νεράιδες;

Λίγο πιο έξω από το χωριό Πεύκο στο όρος Γουβάλα υπάρχει μια τοποθεσία ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εκτός από εντυπωσιακή είναι και κάπως παράξενη. Οι πιο παλιοί της περιοχής συνήθιζαν να λένε και τότε αλλά και τώρα διάφορες ιστορίες και θρύλους. Αυτά, βέβαια, περιελάμβαναν ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούσαν εκεί την νύχτα. Από τους θρύλους πήρε η περιοχή το όνομα Νεραϊδόκηπος.

Τι ακριβώς είναι όμως ο Νεραϊδόκηπος;

Ο Νεραϊδόκηπος βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Πεύκο στο όρος Γουβάλα, στα διοικητικά όρια του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Είναι μια τοποθεσία εντυπωσιακή, αλλά και παράξενη, καθώς η λαϊκή παράδοση την έχει συνδέσει με αλλόκοτες ιστορίες και θρύλους για ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούν εκεί τη νύχτα. Από αυτούς τους θρύλους πήρε η περιοχή και το όνομα Νεραϊδόκηπος.

Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα με βάθος περίπου 70-80 μέτρα και άνοιγμα περίπου 100 μέτρων. Η τοποθεσία αυτή είναι εκπληκτική καθώς η «τρύπα» αυτή βρίσκεται στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου, σαν να έχει πέσει μετεωρίτης και να έχει «σπάσει» το βουνό.

Πολλές ιστορίες έχουν ακουστεί για τον Νεραϊδόκηπο, με την τοποθεσία αυτή να είναι αντικείμενο μελέτης για τους λαογράφους, αλλά και για τους λάτρεις του μεταφυσικού. Στο Νεραϊδόκηπο θα φτάσετε από το νότιο τμήμα του Πεύκου, ανηφορίζοντας το μικρό χωμάτινο μονοπάτι μετά την έξοδο από το χωριό.

Το μονοπάτι αυτό ελίσσεται μέσα στην καταπράσινη πλαγιά προς την κορυφή του βουνού, όπου βρίσκεται και η «μυστηριώδης» τρύπα.

Γνωρίστε την τοποθεσία στο βίντεο που ακολουθεί στη συνέχεια:

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό