Κόσμος, δράσεις και πολλές εκδηλώσεις είναι μερικά από όσα μπορεί να απολαύσει κάποιος που θα επισκεφθεί φέτος το καλοκαίρι το πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα.

Ήδη από την περίοδο του εγκλεισμού λόγω πανδημίας το πάρκο φάνηκε να έχει την τιμητική του, μια και καθημερινά τις ημέρες της άνοιξης, οικογένειες με τα παιδιά τους αλλά και απλοί πολίτες επισκέπτονταν το πάρκο για τη βόλτα αλλά και την άθλησή τους!

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο πάρκο. Λες και ήταν ένα άλλο πάρκο, σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα! Αυτό το σκηνικό με αρκετό κόσμο φαίνεται να συνεχίζει και το καλοκαίρι, αυτή τη φορά όμως πιο οργανωμένα!

Κάνοντας μια βόλτα το απόγευμα της Τετάρτης στο πάρκο του ΟΣΕ, το μόνο σίγουρο είναι ότι εκπλαγήκαμε από την εικόνα που αντικρίσαμε.

Αναβαθμισμένη η εικόνα του στο κομμάτι του φωτισμού και της καθαριότητας, γεμάτες από κόσμο οι παιδικές χαρές αλλά και διάφοροι σύλλογοι της πόλης φαίνεται πως πλέον επιλέγουν το πάρκο για να δίνουν το ραντεβού τους μετά την έξαρση του κορονοϊού!

1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στο πάρκο του ΟΣΕ πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινία με τίτλο «Χωρίς Οικογένεια – Rémi sans famille Family», η οποία καθήλωσε μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να ζήσουν την εμπειρία του θερινού κινηματογράφου!

Μάλιστα ύστερα από τα πολλά θετικά σχόλια για την εν λόγω δράση, εξετάζεται στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ η δημιουργία μιας ακόμα βραδιάς σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 1ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας, στο χώρο του πατινάζ σύλλογοι που στεγάζονται στα βαγόνια των τρένων συγκεντρώνονται εκεί, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, για να ετοιμάσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Ακόμη ένας σύλλογος φαίνεται να επέλεξε το πάρκο του ΟΣΕ, και συγκεκριμένα το χώρο που βρίσκεται το “Σκάκι”, όπου χόρεψε, τραγούδησε και κίνησε το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν εκεί!

Ελπίζουμε αυτή την εικόνα να τη βλέπουμε συχνότερα. Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που έχουν επιλέξει την Καλαμάτα για τις διακοπές τους, οπότε τι καλύτερο από μια επίσκεψη στο μοναδικό υπαίθριο μουσείο – πάρκο σιδηροδρόμων, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης!

Βεβαίως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να το εκτιμήσουμε οι ίδιοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, να το δούμε σαν αξιοθέατο, σαν κάτι μοναδικό, ώστε να αξιώνουμε να το δούνε ανάλογα και οι επισκέπτες.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό