Οι λόγοι που θα σας πείσουν ότι το καλοκαίρι στη Μεσσηνία δεν τελειώνει τον Αύγουστο…

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι με την τελευταία ημέρα του Αυγούστου τελειώνει και το καλοκαίρι. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι Έλληνες και ξένοι επιλέγουν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου για τις “καλοκαιρινές” διακοπές τους.

Για όσους, λοιπόν, δεν έχουν παιδιά που ξεκινούν το σχολείο, ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να κάνετε μια τελευταία απόδραση και να ολοκληρώσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Η θάλασσα και οι ουρανοί είναι ακόμα μπλε, το νερό πιο ζεστό από ποτέ, και όταν οι άλλοι είναι όλοι πίσω στο σχολείο και τις δουλειές τους, όλα είναι πολύ πιο ήσυχα και καλύτερα.

Εκεί που οι άλλοι… σταματούν και έχουν επιστρέψει ευχόμενοι “καλό χειμώνα” και άλλες κλισέ ευχές ο ένας στον άλλο, εσείς ζείτε το δικό σας καλοκαίρι!

Και εμείς σας προτείνουμε έναν τόπο γεμάτο ομορφιά, έναν προορισμό γεμάτο αντιθέσεις και εκπλήξεις… Την Καλαμάτα!

Από τις παραλίες και τις αμμουδιές της μέχρι τους κάμπους και τους ελαιώνες. Από τα θεόρατα βουνά της και τις χαράδρες της ως τους ορμίσκους και την απέραντη θέα.

Εάν συνυπολογίσουμε πως βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, τότε σίγουρα η φθινοπωρινή Μεσσηνία είναι ο ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις!

Η Καλαμάτα έχει την ευλογία να διαθέτει στο κέντρο της μια τεράστια και εκπληκτική παραλία με πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι γεμάτη εστιατόρια, beach bar και καφέ, ενώ είναι ιδανική για ποδηλασία (διαθέτει ποδηλατόδρομο) και περπάτημα όλο το χρόνο.

Το όρος Καλάθι και η φύση που καθρεφτίζονται στα κρυστάλλινα νερά τους χαρίζουν ένα έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα που αστράφτει από τον ήλιο και δημιουργεί ένα σκηνικό μαγικό όλες τις ώρες της ημέρας.

Την περίοδο του Σεπτεμβρίου βρίσκετε πολύ πιο εύκολα κατάλυμα. Με τους περισσότερους να έχουν ήδη επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές τους το να βρείτε δωμάτιο στο ξενοδοχείο της επιθυμίας σας στον αγαπημένο σας προορισμό μοιάζει… παιχνιδάκι.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες. Τόσο τα ξενοδοχεία όσο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν χαμηλότερες τιμές, καθώς η high season έχει περάσει και εφαρμόζεται άλλη τιμολογιακή πολιτική.

Ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος. Ο προορισμός της επιλογής σας δεν «βουλιάζει» από τουρίστες όπως συμβαίνει συνήθως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και έτσι έχετε ολόκληρο το νησί (σχεδόν) δικό σας.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την πόλη, ο Νομός Μεσσηνίας διαθέτει κάποιες από τους ωραιότερους οικισμούς και παραλίες της Ελλάδας, όπως η Καρδαμύλη (και γενικότερα η Μεσσηνιακή Μάνη), η Φοινικούντα, η Πύλος με τη Βοϊδικοιλιά, η Κορώνη, η Κυπαρισσία, και πολλά ακόμη.

Δείτε επίσης:

Elladiko