Η Καλαμάτα με τα χρόνια έχει αλλάξει πρόσωπο έχει γίνει πλέον μια όμορφη και δυνατή εμπορική πόλη που διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγαλύτερες πόλεις…

Μέσα από ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο, θα συγκρίνουμε το χθες και το σήμερα, μερικών από τους κεντρικούς δρόμους και κτήρια της Καλαμάτας με το σήμερα.

Αναγνωρίζεις ποιες τοποθεσίες στην Καλαμάτα απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες;

Πατήστε τις παρακάτω εικόνες για να δείτε τη σύγχρονη οπτική τους:

Γνωστή στο παρελθόν ως πλατεία Κρεοπωλείων, λόγω των κρεοπωλείων και τροφοπωλείων που υπάρχουν… Αναγνωρίζετε σε ποια πλατεία αναφερόμαστε;

Click to Flip
Βρίσκεται κοντά σε ιστορικό σημείο της πόλης, αποτελεί εδώ και χρόνια “κέντρο νέων” και ένα σημείο για καλό φαγητό! Αν και είναι δύσκολο να μην το έχετε βρει ακόμη…ο λόγος για την Πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα!

Είναι ο πρώτος δρόμος που έβλεπε στο παρελθόν, ένας επισκέπτης ερχόμενος με το τραίνο στην Καλαμάτα... Καταλάβατε σε ποια αναφερόμαστε;

Click to Flip
Βοηθήσαμε αρκετά! Η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού είναι φυσικά!

Αξιοθέατο της πόλης μας πάνω από τον ποταμό Νέδοντα..

Click to Flip
Ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. το οποίο προσελκύει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον και αναδεικνύει στοιχεία από το παρελθόν και την ιστορία της Καλαμάτας!

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς...

Click to Flip
Οι Κυλινδρόμυλοι της Καλαμάτας! Ένα βιομηχανικό συγκρότημα που η σημερινή του μορφή δε θυμίζει σε τίποτα εκείνη του επιβλητικού κτιρίου που αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές μονάδες της πόλης.

Για το τέλος κάτι εύκολο, ιστορικό κτήριο στην παραλιακή της Καλαμάτας...

Click to Flip
Το σήμα κατατεθέν του λιμανιού της πόλης, σημείο συνάντησης για τους Καλαματιανούς για πάνω από έναν αιώνα... Το Πανελλήνιον!

Share:

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό