Χρυσαφένια άμμος και γαλάζια νερά συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, κατά μήκος της παραλίας φύεται ένα μεγάλο πευκοδάσος το οποίο φτάνει μέχρι τη θάλασσα, ενώ εκεί αποθέτει τα αυγά της η χελώνα καρέτα-καρέτα. Ο λόγος για μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας… την Ελαία!

Πρόκειται για τη βορειότερη παραλία του νομού, η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία και βρίσκεται στα σύνορα με την Ηλεία.

Μια απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά με καταγάλανα νερά, με πευκοδάσος στο σημείο όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέδα κι αποτελεί πόλο έλξης πολλών φυσιολατρών που διασχίζουν το φαράγγι της. Η παραλία Ελαία είναι ένας μικρός παράδεισος κοντά στην Κυπαρισσία!

Συχνά αναφέρεται ως “Ελιά”, ενώ το παλιότερο όνομά της είναι “Μπούζι”.

Εκτός από μια πανέμορφη παραλία, η Ελαία φιλοξενεί και τις χελώνες καρέτα-καρέτα που έρχονται στα φιλόξενα μέρη της για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Τα νερά της Ελαίας είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί τα αυγά των θαλασσίων χελωνών καρέτα καρέτα. Αν είσαι τυχερός και ξυπνήσεις νωρίς, μπορεί να τις δεις να κολυμπούν στα ρηχά και πίστεψε μας, το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Ολόκληρη η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των προστατευόμενων περιοχών της Τριφυλίας.

Πάνω από την παραλία Ελαίας και σε όλο το μήκος της, εκτείνεται ένα υπέροχο πευκοδάσος που προσφέρει καταφύγιο από τον ήλιο με την άφθονη σκιά του και παράλληλα ενδείκνυται για πεζοπορία ή και ποδηλατάδα.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό