Ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2020, με το πρόγραμμα φέτος να είναι πλούσιο, με πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, με έντονο να καταγράφεται το ενδιαφέρον!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 8ου ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Η Τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Η πανηγυρική γιορτή για την έναρξη του 8ου Καλαματιανού καρναβαλιού έχει ως σύνθημα “Πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές” και είναι αφιερωμένη σε ένα μεγάλο μέρος της στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται Παιδικό καρναβάλι, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανακύκλωση. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11:00 -13:00 θα λάβει χώρα παιχνίδι προσκόπων στο πάρκο για τα γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11:00- 14:00 θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια προσκόπων για όλα τα παιδιά της πόλης στη προκυμαία με οποιαδήποτε καρναβαλική αμφίεση. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:30 είναι προγραμματισμένη η παρέλαση των γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού από την αρχή της Αριστομένους (πεζόδρομος) μέχρι το τέλος της πλατείας στο νότιο μέρος της, όπου θα μπαίνουν στη πλατεία για να αρχίσει το πάρτι και το show του μάγου. Στην πλατεία θα έχει κάδους ανακύκλωσης στους οποίους θα αφήσουν τις στολές τους στη λήξη της εκδήλωσης.

Παραμυθιαζόμαστε” την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας στις 18:00. Πρόκειται για μια ειδική εκδήλωση των καρναβαλικών γκρουπ, τόσο του παιδικού, όσο και των ενηλίκων, για μικρούς και μεγάλους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα γκρουπ καλούνται να παρουσιάσουν θεατρικά σε συγκεκριμένο χρόνο ένα παραμύθι, που τους έχει τύχει μετά από κλήρωση και στην συνέχεια να ψηφίσουν μεταξύ τους για την ανάδειξη των νικητών.

Το κλασικό Φεστιβάλ τραγουδιού και μίμησης “Déjà vu 6” την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 21:00. Ο Δήμος Καλαμάτας και το Καλαματιανό Καρναβάλι στηρίζει την εν λόγω εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα τους. Σε αυτή την εκδήλωση οι συμμετέχοντες καλούνται να ενσαρκώσουν κάποιον διάσημο τραγουδιστή, ηθοποιό, ή συγκρότημα, τόσο φωνητικά, όσο και εμφανισιακά.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 “Χορεύετε” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 19:00. Πρόκειται για μια ακόμα ειδική εκδήλωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού για τα καρναβαλικά γκρουπ με πολύ χορό. Στην εκδήλωση αυτή τα γκρούπ καλούνται να παρουσιάσουν μια χορογραφία ενός τραγουδιού, που τους έχει ανατεθεί μετά από κλήρωση. Στο τέλος τα ίδια τα γκρούπ ψηφίζουν για να να αναδειχθούν οι τρεις νικητές.

Η μεγάλη Νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας με πολλή μουσική και χορό έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 με ώρα έναρξης στις 20.00.

Η Καρναβαλική παρέλαση και Τελετή λήξης την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 στις 16.00. Πανηγυρική ημερήσια παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων και αρμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αναχώρηση από το Ιστορικό Κέντρο (Πλατεία Όθωνος) και κατάληξη στην Κεντρική Πλατεία. Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης με ένα μεγάλο show και party για τους καρναβαλιστές, τους δημότες της Καλαμάτας και τους επισκέπτες της πόλης από δύο διάσημους djs , τον Νίκο Χαλκούση & τον Dj Pantelis .

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό