Κανένας δεν επιθυμεί να καταβάλλει υπερβολικά τιμήματα για αναγκαία αγαθά στη ζωή του, όπως είναι τα καύσιμα του αυτοκινήτου ή τα έξοδα θέρμανσης του σπιτιού.

Αυτό ισχύει επίσης και για την ασφάλεια αυτοκινήτου. Όπως αναζητάτε προσφορές για διάφορες αγορές, έτσι μπορείτε να εξετάσετε τρόπους για να ελαττώσετε το κόστος της ασφάλισης του οχήματός σας.

Το κόστος της μέσης ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι στα περίπου 190€ / χρόνο.

Η μείωση του ασφαλιστηρίου σας κατά 5% έως 10% θα εξοικονομήσει ένα καλό ποσό στην τσέπη σας. Μερικές φορές, μπορεί να μειώσετε το κόστος ασφάλισης κατά 30% ή ακόμα περισσότερο. Παρακάτω, βρίσκονται δέκα συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας!

1. Ερευνήστε την αγορά

Όπως ψάχνουμε για ευκαιρίες σε ηλεκτρονικά, ρούχα και άλλα καθημερινά είδη, έτσι πρέπει να κάνουμε και για την ασφάλιση του αυτοκινήτου.

Είτε ασφαλίζετε για πρώτη φορά, είτε ανανεώνετε την ασφάλεια αυτοκινήτου σας, μην αγνοείτε την οικονομία που μπορείτε να επιτύχετε συγκρίνοντας τις τιμές από διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι τιμές για την ίδια ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάμεσα στις εταιρείες, επομένως χωρίς έρευνα δεν θα γνωρίζετε το πιθανό όφελος. Θα πρέπει να μελετήσετε όσες περισσότερες προσφορές μπορείτε και να συγκρίνετε τις ίδιες καλύψεις, τι κόστος έχουν σε διαφορετικές εταιρείες.

2. Αναθεωρήστε τις απαλλαγές σας

Το εκπιπτόμενο ποσό στην ασφάλιση αυτοκινήτου είναι το ποσό που αφαιρείται από την αποζημίωση όταν υποβάλετε αίτηση για αποζημίωση στην περίπτωση μικτής ασφάλισης ή στα πακέτα πυρός/κλοπής.

Το ποσό αυτό επιλέγετε κατά την αγορά του συμβολαίου και μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα. Μια υψηλότερη απαλλαγή συνεπάγεται χαμηλότερο ασφάλιστρο, καθώς αναλαμβάνετε μεγαλύτερο μέρος του κόστους σε περίπτωση ζημίας, μειώνοντας την πιθανότητα να υποβάλετε αιτήσεις για μικρές ζημίες.

Η απαλλαγή εφαρμόζεται σε ζημιές που θα καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία στο όχημά σας, χωρίς να ευθύνεται κάποιο άλλο αυτοκίνητο – για παράδειγμα ζημιές από φυσικά φαινόμενα ή ενεργοποίηση της μικτής ασφάλειας.

Σας συνιστούμε αν αυξήσετε το εκπιπτόμενο ποσό, να έχετε στην άκρη τα χρήματα της απαλλαγής για τυχόν μελλοντικά ατυχήματα.

Για παράδειγμα, αν η αξίωση για ένα ατύχημα είναι 5.000 ευρώ και το εκπιπτόμενο σας είναι 1.000 ευρώ, η ασφαλιστική θα καταβάλει 4.000 ευρώ, ενώ εσείς θα καλύψετε τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

3. Συνδυασμός ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Οι εταιρείες συχνά προωθούν τη δυνατότητα συνδυασμού της ασφάλισης αυτοκινήτου με την ασφάλιση κατοικίας. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε πελάτες που συνδυάζουν τις 2 αυτές ασφάλειες, καθώς και άλλες καλύψεις όπως ασφάλιση μοτοσικλετών και σκαφών.

Συνήθως, οι εκπτώσεις από τον συνδυασμό ασφαλιστηριών μπορεί να ανέλθουν σε 5% έως 25%.

4. Ανακαλύψτε τις διάφορες εκπτώσεις στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν πληθώρα εκπτώσεων πέρα από τις εκπτώσεις ομαδοποίησης. Κάποιες από τις συχνότερες περιλαμβάνουν:

Έκπτωση για ασφάλιση πολλαπλών οχημάτων. Ασφαλίζοντας περισσότερα από ένα οχήματα στην ίδια εταιρεία, μπορείτε να κερδίσετε εκπτώσεις από 5% έως 20%.

Έκπτωση για την ασφάλεια του οχήματος. Εάν το όχημά σας έχει σύγχρονα συστήματα ασφαλείας ενάντια στην κλοπή, όπως immobilizer, gps και ασφαλές πάρκινγκ, μπορείτε να λάβετε έκπτωση σε κάποιες από τις προαιρετικές καλύψεις του πακέτου σας, όπως στην ασφάλεια κλοπής.

Έκπτωση για νέα οχήματα. Αν οδηγείτε ένα όχημα που είναι κάτω από τρία χρόνια, μπορεί να λάβετε έκπτωση 5% έως 15%.

Έκπτωση για ασφαλή οδήγηση. Αν δεν έχετε ατυχήματα ή παραβάσεις για ένα συγκεκριμένο διάστημα, η ασφαλιστική σας μπορεί να σας προσφέρει έκπτωση από 10% έως 40%.

5. Παρκάρετε σε φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μειωμένα ασφάλιστρα αν σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε φυλασσόμενο χώρο αντί στον δρόμο. Τα αυτοκίνητα σε γκαράζ έχουν μικρότερο κίνδυνο κλοπής ή ζημιών από τυχαίες συγκρούσεις.

Έτσι, αν επιλέγετε ένα πακέτο με καλύψεις κλοπής, ίσως θα πρέπει να ενημερώσετε ότι έχετε το δικό σας κλειστό πάρκινγκ για να πετύχετε μια έκπτωση στα αντίστοιχα ασφάλιστρα!

6. Επιλέξτε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο

Ένα μικρό αυτοκίνητο έχει σαφώς ποιο οικονομικά ασφάλιστρα έναντι ενός μεγαλύτερου.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη τον τύπο του οχήματος που οδηγείτε, μαζί με την ηλικία σας, το ιστορικό οδήγησης και άλλες παραμέτρους, κατά την τιμολόγηση της ασφάλειάς σας. Εξετάζουν τον κίνδυνο κλοπής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το κόστος επισκευής, την ασφάλεια του οχήματος και το ποσό των αποζημιώσεων για παρόμοια μοντέλα.

Γι’αυτό το λόγο, αν οδηγείτε ένα ακριβό και μεγάλο σε κυβισμό αυτοκίνητο, θα πληρώσετε αρκετά περισσότερη ασφάλεια αυτοκινήτου σε αντίθεση με το αν οδηγούσατε ένα μικρού κυβισμού όχημα!

Ελλαδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ