Η Costa Navarino, κατά γενική ομολογία, έχει δώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Από τη χρονιά που λειτούργησε η τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ οι πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας σημείωσαν τεράστια, έως και πρωτοφανή αύξηση!

Το όνομα της Μεσσηνίας έχει μπει πλέον στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η ποσότητα, αλλά κυρίως η ποιότητα των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μεγάλη. Φτάνει όμως αυτό;

Φέτος η Costa Navarino κατόρθωσε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με μεγάλα συνέδρια εκτός της περιόδου αιχμής αλλά και με την προσέλκυση τουριστών που ασχολούνται με το γκολφ. Επόμενος στόχος είναι η λειτουργία καθόλη τη διάρκεια του έτους!

Εύκολο εγχείρημα; Φυσικά και όχι! Όταν όμως έχει χτίσει γερές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια, κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον δυνατόν.

Πιθανολογούμε πως η γαστρονομία θα είναι ένας από τους άξονες που θα κινηθεί η Costa Navarino για να επιτύχει αυτό το σκοπό:

Επίσης, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον προορισμό για οικογενειακές διακοπές, όχι μόνο για το Καλοκαίρι, αλλά για όλο το έτος:

Εκτός των άλλων, η Costa Navarino και η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυνται για πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων. Από θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, μέχρι γκολφ, τέννις, ποδηλασία, καρτ και ορειβασία! Πάρτε μία γεύση παρακάτω:

Πέραν της λειτουργίας της Costa Navarino καθόλη τη διάρκεια του έτους, αξίζει να σημειωθεί πως αναμένονται νέες επενδύσεις, ύψους 240 εκατ. ευρώ, για τις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να φέρουν 900 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, παραθέτουμε παρακάτω ορισμένα στοιχεία (από παρουσίαση του κ. Στέφανου Θεοδωρίδη, Αντιπροέδρου διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. σε επιχειρηματικό φόρουμ)  που δείχνουν την επίδραση της Costa Navarino στην περιοχή κατά τα τελευταία χρόνια:

-Η επίδραση της επένδυσης της Costa Navarino από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι και σήμερα εκτιμάται σε € πάνω από 1 δις ( Πηγή: ΙΠΑ, Μελέτη Ιαν. 2015)
-Υπολογίζεται ότι για κάθε € 1 που δαπανάται στην Costa Navarino, € 1.65 δαπανάται εκτός (Πηγή: ΙΠΑ, Μελέτη Ιαν. 2015)
-Το 60% των προμηθειών της Costa Navarino, προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις της Μεσσηνίας
-Περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί από την ΤΕΜΕΣ σε υποδομές που αφορούν στο σύνολο της περιοχής (μελέτες διαχείρισης υδάτων, μελέτες και κατασκευή οδικών αξόνων κ.α.)
-Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εστιατόρια, ξενοδοχεία & άλλες τουριστικές επιχειρήσεις με περισσότερες από 450 συμμετοχές
-Σεμινάρια εξαγωγών τοπικών αγροτικών προϊόντων, τα οποία διοργανώνονται από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια, τα οποία έφεραν σε επαφή 300 παραγωγούς, 18 αγοραστές προϊόντων από όλον τον κόσμο και 10 εμπορικούς ακολούθους
-Προώθηση και διάδοση θετικών και επιτυχημένων μοντέλων αγροτικής ανάπτυξης από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» σε στενή συνεργασία με ντόπιους αγρότες, γεωπόνους και τοπικούς φορείς με συμμετοχή 750 ατόμων.

Ελλαδικό
Pavlos Pavlou
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ