Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου. Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής φυλάσσεται η εικόνα της «Παναγίας Υπαπαντής«, προστάτιδας και Πολιούχου της πόλης μας, αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας.

Ο Ναός της Υπαπαντής γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου με την περιφορά της εικόνας, η οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1889, και όλες οι τελετές για τον εορτασμό, ο οποίος ξεκίνησε το 1948, διαρκούν συνολικά 14 ημέρες. Αρχίζουν στις 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 9 Φεβρουαρίου με πανηγυρική ολονύχτια αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί στον Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και άλλων μελών της πολιτικής ηγεσία της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iεράς Eικόνας με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης με κατάληξη τον Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

“Περπατήστε” στον Ναό της Υπαπαντής μέσα από την παρακάτω εικονική περιήγηση:

Δείτε επίσης:

Η εκκλησία της Υπαπαντής (photos)

Elladiko