Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα δυτικά του ποταμού Νέδοντα μπορεί κανείς να συναντήσει ένα νέο πνεύμονα πρασίνου με σύγχρονο ποδηλατοδρόμο , γηπεδάκια τένις και μπάσκετ αλλά και χώρο για πικ-νικ που μπορεί να φιλοξενήσει κάθε πιθανή δραστηριότητα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που μεταμόρφωσε τελείως την περιοχή σε έναν πανέμορφο χώρο αναψυχής στην καρδιά της πόλης, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαμβάνουν τον περίπατο τους στα διαμορφωμένα μονοπάτια.

Στο νέο άλσος δίπλα στον ποταμό Νέδοντα, που ενώνει την κεντρική πλατεία με τη Μαρίνα της Καλαμάτας σε πολύ λίγο χρόνο, υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι με τραπεζάκια και παγκάκια που αποπνέουν ευρωπαϊκό αέρα ενώ αποτελούν σημείο συνάντησης και περιπάτου για όλες τις ηλικίες!

Παράλληλα με το σύγχρονο χρωματιστό ποδηλατοδρόμο υπάρχουν υπαίθρια γηπεδάκια αθλοπαιδιών (τένις, πινγκ πονγκ, μπάσκετ) καθώς και γήπεδο τένις για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αν ο δρόμος σας φέρει στο κέντρο της πόλης και νιώσετε την ανάγκη για λίγη επαφή με τη φύση, αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές!

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από την περιοχή:

Δείτε επίσης:

Από αυτά τα σημεία η θέα της Καλαμάτας θα σε εντυπωσιάσει

Σε αυτό το μέρος της Καλαμάτας θα νιώσεις ότι είσαι σε “χωριό”

Ελλαδικό