Φέτος βλέπουμε το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι με νέα δομή και πρόσωπα, κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για βελτίωση της απήχησης και αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Στόχος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εξωστρέφεια, το κέφι και η καλή διάθεση, με τον κύριο λόγο να ανήκει στους καρναβαλιστές, των οποίων πλέον η γνώμη… μετρά!

Η Καρναβαλική Σύγκλητος, με δράσεις και ενέργειες τις οποίες προγραμματίζει, προσπαθεί για φέτος να βάλει κατοίκους και επισκέπτες σε αποκριάτικους ρυθμούς. Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με τα εγκαίνια του Καρναβαλοχωριού και το πρώτο Carnival Show, θα συνεχιστούν με την τελετή Έναρξης στις 14 Φεβρουαρίου 2020 και θα κορυφωθούν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, την 1η Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση!

Εκτός του Καρναβαλοχωριού, το οποίο στήθηκε στη βόρεια πλευρά της Κεντρικής Πλατείας, φέτος βλέπουμε για πρώτη φορά και το Καρναβαλικό Εργαστήρι, το οποίο βρίσκεται στις αποθήκες του Σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας.

Εμείς, «τρυπώσαμε» στο Εργαστήρι και μιλήσαμε με ένα από τα ενεργά μέλη της Καρναβαλικής Συγκλήτου του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, Γωγώ Κοκκώνα, η οποία μας ενημέρωσε για όλες τις αλλαγές που θα δούμε στη φετινή διοργάνωση αλλά και τον εντυπωσιακό στολισμό που θα στηθεί στην πόλη κατά την καρναβαλική περίοδο!

Στο Καρναβαλικό Εργαστήρι οι εργασίες είναι εντατικές για την προετοιμασία του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Εκεί βρίσκονται καθημερινά ο Χάρης και η Γωγώ από τις 15:00, όπου μαζί με όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, ετοιμάζουν τη διακόσμηση της πόλης και κατασκευές που είναι απαραίτητες για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

“Το Εργαστήρι είναι επισκέψιμο με μπόλικη μουσική και κέφι όπου οποιοσδήποτε, είτε ανήκει σε πλήρωμα είτε όχι, μπορεί να έρθει να τον ξεναγήσουμε και γιατί όχι να μας βοηθήσει τις κατασκευές μας”.

Στο Καρναβαλικό Εργαστήρι δίνεται επίσης η δυνατότητα στα καρναβαλικά πληρώματα να δημιουργήσουν τα δικά τους άρματα. «Σκοπός του Εργαστηρίου είναι το Καρναβάλι να αποκτήσει ως παρακαταθήκη αποκριάτικο στολισμό όπου αυτός κάθε χρόνο θα αυξάνεται» σύμφωνα με τους διοργανωτές!

Στα πλαίσια των δράσεων για τους καρναβαλικούς στολισμούς στην πόλη, προετοιμάζονται στο Εργαστήρι οι παρακάτω κατασκευές:

  • Παλιά “καπέλα” από τις λάμπες των δρόμων μετατρέπονται σε εντυπωσιακά και πολύχρωμα αερόστατα, τα οποία θα κρεμαστούν στους πεζόδρομους της Ιατροπούλου και της Βαλαωρίτου.
  • Χειροποίητες πεταλούδες από πολύχρωμα πλαστικά μπουκάλια θα διακοσμήσουν τα πλατεία Παπλωματάδικων.
  • Πολύχρωμες μάσκες από φελιζόλ, θα διακοσμήσουν τους πεζόδρομους Αμφείας και Διός Ιθώματα.
  • Φαγώσιμες κατασκευές θα στολίσουν έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας.
  • Γιγάντιες μάσκες ύψους περίπου δύο μέτρων από πολυεστέρα, θα διακοσμήσουν κεντρικά σημεία της πόλης.

Ας ελπίσουμε η φετινή διοργάνωση, η οποία στήνεται με διάθεση και κέφι από πολλούς εθελοντές και ακολουθείται ήδη από πολλά γκρουπ και συμμετέχοντες, να αγκαλιαστεί και από την πόλη μας, ώστε να κάνουμε το Καλαματιανό Καρναβάλι θεσμό, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για όλη την Ελλάδα!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό