Βρισκόμαστε ήδη στο Καλοκαίρι οι διακοπές είναι το μόνο που σκεφτόμαστε, ειδικά όταν ακολουθούν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, όπου δίνεται στους περισσότερους η δυνατότητα να ξεκουραστούμε και να αποδράσουμε από την καθημερινότητα έστω και για λίγες ημέρες.

Ανάμεσα σε όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς που χρόνια τώρα κρατούν σοβαρά τα σκήπτρα και είναι φυσικά τα νησιά μας, τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί ως τουριστική επιλογή και οι ηπειρωτικοί προορισμοί. Ένας από αυτούς είναι και η πόλη της Καλαμάτας, της οποίας ο τουρισμός είναι γεγονός ότι έχει αυξηθεί. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, όσοι και φέτος έχουν επιλέξει να περάσουν κάποιες ημέρες χαλάρωσης και διακοπών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Δεν είναι λίγοι, όμως, και εκείνοι που πρόκειται να “ψηφίσουν” Καλαμάτα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου αναμένεται να “απογειώσει” τον ήδη υπάρχων αριθμό των τουριστών. Και ένας από τους λόγους είναι το πόσο κοντά βρίσκεται στην Αθήνα, αποτελώντας σχετικά εύκολο προορισμό.

Η αύξηση του κόσμου, εκτός από τους “ξενιτεμένους” Μεσσήνιους, είναι ήδη αισθητή στους δρόμους και τις παραλίες της Καλαμάτας ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής ανέρχεται σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Οι παραλίες αλλά και το κέντρο της πόλης έχουν γεμίσει από επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις βόλτες τους σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και τα μπάνια τους. Όπως είναι αναμενόμενο, βέβαια, έχει δυσκολέψει η κίνηση τόσο στους δρόμους στο κέντρο της πόλης όσο και των παραλιακών οδών.

Θάλασσα, οργανωμένες και μη παραλίες, καλό φαγητό, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, είναι όλα όσα θέλει ο επισκέπτης και η Καλαμάτα μπορεί να του τα παρέχει.

Δείτε επίσης

Διακοπές στην Καλαμάτα χωρίς το άγχος της… ξαπλώστρας!

Γνωστές και… άγνωστες παραλίες της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Καλαμάτα – Αθήνα σε δύο ώρες… γιατί όχι;

Ελλαδικό