Κάθε περιοχή της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από τα προϊόντα της γης της, προϊόντα που συνεισφέρουν στην πολιτισμική της ταυτότητα, που συνδέονται με τη διατροφική της κουλτούρα  και μέσω αυτής με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της. Στα παραδοσιακά προϊόντα έρχονται να προστεθούν και νέες γεύσεις δημιουργώντας έναν πλούσιο κατάλογο επιλογών που εμπλουτίζουν τις διατροφικές μας συνήθειες.

Γεύσεις, αρώματα, χρώματα, παράδοση αλλά και νέες ιδέες. Στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, στα γραφικά στενά του θα βρούμε μαγαζάκια με ιδιαίτερη αισθητική και ξεχωριστό ύφος που μας προσφέρει το καθένα παραδοσιακά, και όχι μόνο, προϊόντα που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ας ανακαλύψουμε το «ΜπαχΑρτ ἐν Καλάμαις» και τα “Παραδοσιακά προϊόντα Χριστόπουλος”:

ΜπαχΑρτ εν Καλάμαις

baxar-cover

 

Περπατώντας στα στενάκια του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας θα ανακαλύψετε ένα μαγαζί που κρύβει μέσα του τα αρώματα και τις γεύσεις της ζωής.

Μας συστήνεται ως «ΜπαχΑρτ εν Καλάμαις», μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από νέους  ανθρώπους που αγαπούν την ελληνική γη και τα προϊόντα της, ένας χώρος που μας μεταφέρει σε ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών, και όχι μόνο, στην πόλη της Καλαμάτας.

Εδώ θα βρείτε απίστευτη ποικιλία από επιλεγμένα βότανα, μπαχαρικά, super foods, ξηρούς καρπούς, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα χωρίς γλουτένη, παραδοσιακά προϊόντα όπως χειροποίητα ζυμαρικά, κρασιά, όσπρια, διαλεχτές ποικιλίες ελιάς, εκλεκτά λάδια, χειροποίητα γλυκά κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες, δίπλες, μανιάτικα παξιμάδια λαδιού, λαλάγγια, τσάι βουνού, μέλι Ταϋγέτου, θαλασσινό αλάτι Μάνης, σύκα, σταφίδα, ξύδι βαλσάμικο και πολλά άλλα προϊόντα που αρωματίζουν τη ζωή μας.

Δείτε περισσότερα >

“Παραδοσιακά Προϊόντα Χριστόπουλος”

xristopoulou-cover

 

Στο πιο γραφικό και παραδοσιακό σημείο του Ιστορικού Κέντρου στην πόλη μας, τότε ακόμα που οι γειτονιές είναι ζωντανές και τα κεράσματα έδιναν και έπαιρναν, ιδρύθηκε η ποτοποιΐα Κωνσταντίνου Χριστοπούλου. Εκεί παρασκευαζόταν ούζο καλαματιανό, διάφορα ηδύποτα και η παραδοσιακή ρακή Καλαμάτας. Σε λίγο, στο χορό μπήκε και το διάσημο παστέλι του -κέρασμα στην ξεχωριστή πελατεία- παστέλι στον ταβλά, που φτιαχνόταν ζεστό κάθε μέρα, μαλακό, μόνο με σουσάμι και μέλι από τη Μάνη, που κοβόταν και πουλιόταν με το κομμάτι.

Χειροποίητες δίπλες, λαλάγγια, λαδένια κουλουράκια που μοσχοβολούν πορτοκάλι, τσίπουρο, ρακή, χυλοπίτες από τη Μάνη, μέλι από τον Ταϋγετο, ελαιόλαδο, ζουμερά ξερά σύκα και ωραιότατα σταρένια παξιμάδια, αλλά και κλασικό, σκληρό, συσκευασμένο παστέλι με σουσάμι ή με ξηρούς καρπούς μας περιμένουν στο παραδοσιακό κατάστημα του Φίλιππου Χριστόπουλου.

Δείτε περισσότερα >

Ελλαδικό