Με μεγάλη επιτυχία και με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 η 1η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση στην Καλαμάτα, με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά και την Aνακύκλωση!

Η ανταπόκριση των καρναβαλιστών για τη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών ήταν μεγάλη, γεγονός που δείχνει ότι το Παιδικό Καρναβάλι είναι κάτι που η Καλαμάτα χρειαζόταν!

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12:30 και οι μικροί καρναβαλιστές απόλαυσαν όλη τη διαδρομή της Παρέλασης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας φτιάξει στολές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο τέλος της παρέλασης, όλοι οι μικροί καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν στο νότιο μέρος της πλατείας. Ωστόσο, η προγραμματισμένη εκδήλωση με τον μάγο Sankara δυστυχώς ακυρώθηκε!

Το θέμα του 1ου παιδικού Καρναβαλιού είναι η ανακύκλωση, που έχει ως στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης ήδη από τις μικρές ηλικίες.

Με σύνθημα “Μειώνω, ξαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω”, οι μικροί καρναβαλιστές δημιούργησαν από ανακυκλώσιμα υλικά τη δική τους πρωτότυπη στολή!

Οι γιορτινοί ρυθμοί του Καρναβαλιού συνεχίζονται στην Καλαμάτα με πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις και αυτή την εβδομάδα. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020!

Δείτε παρακάτω μερικές εικόνες από την παρέλαση:

…Και μερικές ακόμα εικόνες που μας έστειλε ο Κώστας Μενούνος:

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό