Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, αλλά το 2004 τα όνειρά του τον οδήγησαν στην Αθήνα. Ο δρόμος της μαγειρικής ήταν… μονόδρομος τελικά, αφού μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια που η μαγειρική ήταν παράδοση. Κάνοντας, λοιπόν, το όνειρό του πραγματικότητα, σπούδασε στη “Le Monde”. Περιπλανώμενος για 10 χρόνια σε Αθήνα και εξωτερικό, έχει δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο μαγειρικής όσο και ζαχαροπλαστικής.

Αυτήν τη φορά στη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” φιλοξενείται ο Στέλιος Μπαρμπέας, ο οποίος από το 2013 που επέστρεψε στην Καλαμάτα, εργάζεται ως chef στο ξενοδοχείο “Elite City Resort” και στο εστιατόριο “Yiamas Gastro Bar”. Είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας και έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους σεφ.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πιω καφέ (οπωσδήποτε) και να βάλω δυνατά μουσική να πάει καλά η μέρα!

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω με το να ασχολούμαι με τη δουλεία μου που θέλει διαρκώς να ψάχνομαι για νέα πιάτα συνταγές και γενικά μαγειρικές ιδέες.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η ευελιξία που έχει σαν πόλη, κατεβαίνεις κέντρο και κινείσαι παντού γρήγορα χωρίς πολύ κόπο.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα το κυκλοφοριακό, όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση.

Αγαπημένος προορισμός είναι η Μεσσηνιακή Μάνη και ιδιαίτερα το χωριό μου «Θαλάμες».

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η όλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυστυχώς δεν βλέπω αισιόδοξα το μέλλον.

Οι φίλοι μου για μένα πιστεύουν, «ότι είμαι ο καλύτερος φίλος τους» αλλά δεν τους αφιερώνω τον χρόνο που τους αναλογεί.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι θα με έκανα παρέα “εύκολα”!!!

Με κάνει να γελάω ένα επεισόδιο από ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ που θα βάλω να δω όταν δεν είμαι καλά.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την ειλικρίνεια και το χιούμορ, που δείχνει ότι είναι ευχάριστο άτομο και δεν σε κάνει να βαριέσαι.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ο «χρόνος», για το αν θα τα καταφέρω να προλάβω να κάνω όλα όσα έχω στο μυαλό μου.

Τελευταία φορά που έκλαψα ήταν στο αντίο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον τελευταίο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Επιτυχία θεωρώ ότι είναι κάτι που θέλει διαρκή κόπο και τρέξιμο, γι’ αυτό δεν επαναπαύομαι και στοχεύω πάντα για το καλύτερο. Η επιτυχία δεν έχει ταβάνι πάντα προσπαθείς για το καλύτερο!

Ευτυχία θεωρώ να βλέπω χαρούμενους καθημερινά τους ανθρώπους που αγαπώ και έχω δίπλα μου.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα… δεν λέω ψέματα γιατί δεν είμαι καθόλου καλός στο να κρύβομαι και καρφώνομαι κατευθείαν!

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει: «Τα καλύτερα στη ζωή αξίζουν σε αυτούς που πέρασαν μέσα από τα δύσκολα με αξιοπρέπεια».

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: «Δημιουργικότητα μέχρι τελικής πτώσης»

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Κώστα Μενούνο 

Ας γνωρίσουμε τον Κωνσταντίνο Βασιλειάδη

Ας γνωρίσουμε τον Πέτρο Βρυώνη

Ας γνωρίσουμε τον Πάρη Κωστόπουλο

Ελλαδικό