Όλες οι πόλεις έχουν σημεία από τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς τη θέα, να δει την πόλη από ψηλά και να εντυπωσιαστεί από την πανοραμική της όψη.

Φυσικά, η Καλαμάτα είναι μία από αυτές, με τη Βέργα να διατηρεί πάντα τα πρωτεία, χωρίς να σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Υπάρχουν διάφορα μέρη στην πόλη μας από τα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς μια όμορφη θέα, από την ανατολή του ήλιου μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Εμείς επιλέξαμε κάποια από τα ωραιότερα μέρη με θέα για να θαυμάσετε την Καλαμάτα από ψηλά και σας τα προτείνουμε…

Παρά Πέντε

Ο μεσσηνιακός κόλπος στα πόδια σου και η θέα της πόλης ολόκληρη μπροστά σου. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Κουτάλα

Το σημείο αυτό, που δεν είναι μόνο ένα, είναι ευρύτερα γνωστό ως Κουταλά, γιατί ο δρόμος οδηγεί στο εν λόγω χωριό. Από εκεί μπορείς να απολαύσεις μία από τις πιο πανοραμικές όψεις της πόλης, διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Παλαιά πόλη, κάτω από το κάστρο

Είναι ακόμη ένα σημείο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ακόμη και για τους Καλαματιανούς. Η Καλαμάτα μπροστά στα μάτια σας με την παλαιά πόλη να μπαίνει πρώτη στο φόντο και τα κεραμίδια να δίνουν στην εικόνα το στοιχείο της ομοιομορφίας.

Κάστρο

Είναι ένας ακόμη λόγος για να ανέβεις στο κάστρο της Καλαμάτας. Να θαυμάσεις από ψηλά την πόλη με φόντο τον Ταΰγετο και τη θάλασσα.

Βέργα

Η κλασική πλέον και γνωστή σε όλους θέα από τη Βέργα έχει πολλές οπτικές. Είτε από τα διάφορα καλοκαιρινά μαγαζιά που βρίσκονται εκεί είτε από κάποια σημεία στα οποία μπορείτε να σταματήσετε και να απολαύσετε τη θέα. Ο στόχος είναι ένας. Ο μεσσηνιακός κόλπος μπροστά σας, η Καλαμάτα δεξιά και τα φώτα να τρεμοπαίζουν μέσα στη νύχτα.

Μπορείτε να μας προτείνετε και άλλα σημεία; 

Ελλαδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ