Πληροφορίες

Η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει και οι λύσεις που αναζήτησε γι' αυτό χάνονται στα όρια ιστορίας και μυθολογίας. Ο Αριστοτέλης μελέτησε τον τρόπο πτήσης των πουλιών και πίστευε ότι σύντομα ο άνθρωπος θα έβρισκε τρόπο να πετάξει κι αυτός.

Ένα από αυτά τα πτητικά μέσα που ικανοποιεί την αναλλοίωτη στο χρόνο επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Δεν είναι μεταφορικό μέσο και σίγουρα δεν είναι για όλους, προσφέρει όμως μια μοναδική εμπειρία!

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό και με τη γαλλική του ονομασία Parapente, πρόκειται για μια ασφαλή πτητική συσκευή, τη νεότερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με τη χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά.

Το άθλημα αυτό, χάρη στη μοναδική εμπειρία και στο εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και στην πόλη μας. Εδώ και κάποια χρόνια οι ανεμοπτεριστές και λάτρεις των extreme sports προτιμούν την Καλαμάτα για τις συναντήσεις τους, προσφέροντας σπάνιο θέαμα και προβάλλοντας την πόλη και την περιοχή μας.

Η κορυφή του βουνού Καλάθι (λίγο πιο ψηλά από την περιοχή της Βέργας), το οποίο υψώνεται επιβλητικά δίπλα στην πόλη της Καλαμάτας, αποτελεί αφετηρία για πραγματοποίηση πτήσεων με αλεξίπτωτο, καθώς οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες το ευνοούν και η θέα από το σημείο είναι εκπληκτική.

Παρακολουθώντας τους ανεμοπτεριστές από την πίστα απογείωσης στην 'Ανω Βέργα, πάνω από τη θάλασσα είτε τη στιγμή της προσγείωσής τους στο τέρμα της Ναυαρίνου εισπράττεις ένα μοναδικό θέαμα, ενώ  αν είσαι τολμηρός μπορείς  να δοκιμάσεις και εσύ τις διπλές πτήσεις αλεξίπτωτου πλαγιάς διανύοντας  μια απόσταση 940 μέτρων, καταλήγοντας στην παραλία.

Δείτε το σημείο απογείωσης του "παρά πέντε" σε 360 μοίρες:

para-5-360

 

Χάρτης

Φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, πάντα υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή σου, θαυμάζοντας το γαλάζιο του Μεσσηνιακού Κόλπου και την εντυπωσιακή πανοραμική θέα της Καλαμάτας από το ορμητήριο του ανεμοπτερισμού, περιμένεις μια ριπή αέρα να σηκώσει το αλεξίπτωτό σου. Τότε, τρέχεις δίνοντάς του ώθηση και πριν το καταλάβεις έχεις αφήσει τη γη κάτω από τα πόδια σου και πετάς στον αέρα!

Ύστερα από λίγες αναταράξεις η πτήση ομαλοποιείται και απολαμβάνεις το τοπίο από μια διαφορετική οπτική που ξεπερνάει τα όρια των ανθρώπινων δυνάμεων.

Έχουν δίκιο που λένε ότι ο κόσμος από ψηλά μοιάζει διαφορετικός. Ο χρόνος σταματάει. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Νιώθεις ενθουσιασμό, έντονη την αίσθηση ελευθερίας και  κυριαρχίας, ενώ παράλληλα διακατέχεσαι από αισθήματα δέους και φόβου.  Και όσο πάει πλησιάζεις στο έδαφος και δε θες να τελειώσει η πτήση σου. Ακουμπάς την άμμο και αποκτάς την παλιά σου ιδιότητα…

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Άνω Βέργα

Αθανάσιος Φενέκος, τηλ. : 6944575035

Ελλαδικό