Αγαπώ την πόλη μου: Καλαματιανό Καρναβάλι (photos)

Αγαπώ την πόλη μου σημαίνει γνωρίζω την πόλη μου. Γνωρίζω τις ομορφιές της, τις ιδιαιτερότητές της, τις γωνιές της που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Η Καλαμάτα είναι όμορφη από όποια πλευρά και να τη δει κάποιος! Στο σημερινό μας αφιέρωμα αποφασίσαμε να δείξουμε την αποκριάτικη πλευρά της πόλης, ύστερα και από την επίσημη έναρξη του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Το Καρναβαλοχωριό στη βόρεια πλευρά της Κεντρικής Πλατείας Καλαμάτας, έχει αγκαλιαστεί από καρναβαλιστές και μή! Στα “σπιτάκια” που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, φιλοξενούνται οι στολές των γκρούπ του φετινού Καρναβαλιού.

Ο πεζόδρομος Αριστομένους και της Ιατροπούλου αποτελούν το κεντρικό σκηνικό με πολύχρωμα λαμπάκια και παλιά “καπέλα” από τις λάμπες των δρόμων, που έχουν μετατραπεί σε εντυπωσιακά και πολύχρωμα αερόστατα.

Όλη η πόλη σε ρυθμούς Αποκριάς!

Με σύνθημα οι “Πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές”, εκατοντάδες καρναβαλιστές και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου, για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη γιορτή της πόλης!

Το Καρναβαλικό Εργαστήρι βρίσκεται στις αποθήκες του Σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, και εκεί δίνεται η δυνατότητα στα καρναβαλικά πληρώματα να δημιουργήσουν τα δικά τους άρματα.

Καλές απόκριες από όλους μας!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό