Μετά από μία πολύ επιτυχημένη παρουσία του ΙΕΚ Ορίζων και των σπουδαστών Μαγειρικής Τέχνης στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση HORECA 2014, παρουσιάζοντας έναν πρωτότυπο Μεσσηνιακό μπουφέ με εξολοκλήρου τοπικά προϊόντα του Νομού μας και προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Μεσσηνιακή γαστρονομική μας κληρονομιά, το ΙΕΚ βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Αυτή την φορά συμμετέχουν με τετραμελή αποστολή στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ης Διεθνής Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Συσκευασίας DETROP 2015 από 26/2 έως 01/3 υπό την αιγίδα του Chefs Club Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος “Ολύμπιος Ζευς”.

Κατόπιν Εσωτερικού Διαγωνισμού Μαγειρικής που διεξάχθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής μεταξύ των σπουδαστών, ξεχώρισε η συνταγή της σπουδάστριας Αναστασίας – Δήμητρας Φασουλή (πιάτο: Μεσσηνιακός Τραχανάς με θαλασσινά και σταμναγκάθι). Η σπουδάστρια θα συμμετάσχει στην κατηγορία “Best chef student of the year Grand Prix”, δηλαδή στη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας μαθητής Μαγειρικής σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία στην αποστολή του ΙΕΚ Ορίζων, με ακόμα μια πολυπόθητη διάκριση να προστεθεί στο δυναμικό της Μεσσηνιακής Γαστρονομίας.

Βίντεο από την περσινή παρουσία της σχολής στην HORECA 2014

 

Δείτε επίσης:

Η άνοδος του τουρισμού οδήγησε στη δημιουργία τμήματος ξενοδοχειακών σπουδών από το ΙΙΕΚ Ορίζων

Τουριστική Εκπαίδευση στη Μεσσηνία από το ΙΙΕΚ Ορίζων

Elladiko