Το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι έρχεται ανανεωμένο, με πολλές εκπλήξεις και με δρώμενα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Φανταχτερές στολές και πρωτότυποι στολισμοί δίνουν άλλο χρώμα στις φετινές Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού!

Στόχος της Καρναβαλικής Συγκλήτου είναι να υπάρξει μία εντελώς διαφορετική παρουσίαση από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, με βασικό σκοπό να υπάρχει μαζική συμμετοχή με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μπουν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Δείτε, λοιπόν, τους 10 + 1 λόγους για τους οποίους πρέπει να αγκαλιάσουμε το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι:

# Γιατί μετά από χρόνια βλέπουμε να επικρατεί σύμπνοια

Ύστερα από πολύ καιρό επικρατεί και πάλι καλή διάθεση και σύμπνοια στη φετινή διοργάνωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού! Η Καρναβαλική Σύγκλητος, αποτελείται από νέα πρόσωπα με φρέσκες ιδέες, όρεξη για δουλειά και στόχο να φέρουν και πάλι τον κόσμο πίσω στο Καρναβάλι!

# Γιατί ήδη υπάρχουν πολλές συμμετοχές!

Οι συμμετοχές των φετινών πληρωμάτων είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, κάτι που σημαίνει ότι οι καρναβαλιστές που θα παρελάσουν, θα ξεπεράσουν τις 2 χιλιάδες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το Καλαματιανό Καρναβάλι.

# Γιατί είναι αρκετές οι δράσεις που προγραμματίζονται φέτος

Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, θα λάβουν χώρα για μικρούς και μεγάλους στα πλαίσια του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

# Γιατί περνάει μηνύματα ιδίως στα παιδιά

Το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ένα ξεχωριστό παιδικό Καρναβάλι, με θέμα την ανακύκλωση και σύνθημα “μειώνω, ξαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω”, οι μικροί καρναβαλιστές καλούνται να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν από ανακυκλώσιμα υλικά τη δική τους πρωτότυπη στολή!

# Γιατί μας αρέσει η ιδέα του Καρναβαλοχωριού

Σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο τα καρναβαλικά πληρώματα του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, έχουν τη δυνατότητα να εκθέτουν τις στολές τους, στα “σπιτάκια” που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα στο Καρναβαλοχωριό, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Κεντρικής πλατείας Καλαμάτας.

# Γιατί το έχουμε ανάγκη σαν τουριστικό υλικό

Αν δούμε τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, η αύξηση που παρουσιάζουν την περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, αποδεικνύουν ότι το Καρναβάλι και ο τουρισμός είναι οι δυο δεξαμενές που απογειώνουν τα έσοδα της Καλαμάτας!

# Γιατί είναι ευκαιρία να φύγουμε από την καθημερινότητα

Μάσκες, αποκριάτικα κοστούμια, σερπαντίνες, αποκριάτικοι χοροί, εύθυμη διάθεση γλεντιού και φυσικά το Καρναβάλι… χρειάζεστε και άλλους λόγους για να πειστείτε ότι είναι η καλύτερη περίοδος για να περάσετε καλά και να ξεφύγετε από την ρουτίνα;

# Γιατί από φέτος θα έχουμε και εργαστήρι

Φέτος βλέπουμε για πρώτη φορά και το Καρναβαλικό Εργαστήρι, το οποίο βρίσκεται στις αποθήκες του Σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, όπου δίνεται η δυνατότητα στα καρναβαλικά πληρώματα να δημιουργήσουν τα δικά τους άρματα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του Εργαστηρίου είναι το Καρναβάλι να αποκτήσει ως παρακαταθήκη αποκριάτικο στολισμό όπου αυτός κάθε χρόνο θα αυξάνεται.

# Γιατί θα έχει πρωτότυπους και ευρηματικούς στολισμούς φέτος

Στα πλαίσια των δράσεων για τους καρναβαλικούς στολισμούς στην πόλη, προετοιμάζονται στο Εργαστήρι πρωτότυπες κατασκευές, όπως γιγάντιες μάσκες, χειροποίητες πεταλούδες, πολύχρωμες μάσκες από φελιζόλ αλλά και φαγώσιμες κατασκευές!!!

# Γιατί έχουμε κάνει ήδη άλλα 7…κρίμα να μην συνεχίσουμε!

Το Καλαματιανό Καρναβάλι από το 2013 έχει γίνει θεσμός, αφού αποτελεί μία επιτυχημένη διοργάνωση που προσελκύει πλήθος κόσμου στην πόλη μας και όπως όλα δείχνουν η συνέχεια του προμηνύεται ακόμη καλύτερη!

# +1 … γιατί θα περάσετε καλά!

Τα πολλά και διαφορετικά δρώμενα, οι διάφορες εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν όποιον επισκεφθεί την περιοχή μας κατά την περίοδο των Αποκριών.

Δείτε επίσης:

Μεταβείτε στη σελίδα από το “Kalamata IN” στην οποία συγκεντρώνουμε όλες τις πληροφορίες του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού >

Ελλαδικό