Αγαπώ την πόλη μου: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (photos)

Αγαπώ την πόλη μου σημαίνει γνωρίζω την πόλη μου. Γνωρίζω τις ομορφιές της, τις ιδιαιτερότητές της, τις γωνιές της που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Ένα σημείο της πόλης που αξίζει να γνωρίσουμε, να περπατήσουμε και να… αγαπήσουμε, είναι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα…

Σε μικρή απόσταση από την Κεντρική πλατεία και πολύ κοντά από το λιμάνι της Καλαμάτας, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, αποτελεί σημείο συνάντησης ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Στα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνονται ο παλιός σταθμός “Καλαμάτα Λιμήν” καθώς και η γειτονική έκταση του ΟΣΕ, που την εποχή του ατμού ήταν χώρος με καρβουναποθήκες.

Ένα θεματικό πάρκο – υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων που φιλοξενεί ξεχωριστές εκδηλώσεις, παραστάσεις, φεστιβάλ, αλλά και διάφορες ομάδες και συλλόγους στα βαγόνια του.

Πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Πάρκο της Καλαμάτας, όπως η έκθεση “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”, η “Ανθοκομική Έκθεση” του Δήμου Καλαμάτας και στο παρελθόν το επιτυχημένο “Φεστιβάλ Δρόμου”!

Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1986, στο πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει όψη αρκετές φορες! Σημαντικό έργο ήταν η πλακόστρωση του κεντρικού μονοπατιού, το οποίο διασχίζει όλο το παρκο από την αρχή μέχρι το τέλος, ούτως ώστε να είναι εύκολη και προσβάσιμη η βόλτα! Αντιδράσεις. ωστόσο, προκάλεσε η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων κατά μήκος του πάρκου, τα οποία τοποθετήθηκαν για… έξτρα ασφάλεια…

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό