Από τη Δευτέρα 11 έως και τη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Κατά τις 2 πρώτες ημέρες η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Elite, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες στην Costa Navarino.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σχολείου στο ξενοδοχείο Elite έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Παρουσιάζει η κα Βίκυ Κλήμη
16:30-17:00 – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
17:00-17:15 – Καλώς Ορίσατε!
Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί
17:15-17:30 – #MindTheGap
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος & Ανδρέας Ζαγάκος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
17:30-17:45 – Ελληνικός Τουρισμός 2020
Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
17:45-18:10 – Τουρισμός: Το μέλλον είναι στα χέρια μας
Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece
18:10-18:30 – Εγώ, πότε θα γίνω μάνα..ger?
Λία Ζαμπέτογλου, Hospitality Expert – Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙNΣΕΤΕ
18:30-18:45 – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
18:45-19:10 – Mind the… generation gap: “Τι 30, τι 40, τι 50…”
Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO
19:10-19:30 – Σκέψου αλλιώς, δες τη ζωή με άλλα μάτια
Βαγγέλης Αυγουλάς, Δικηγόρος – Πρόεδρος Δ.Σ ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης
19:30-20:00 – Ο αλγόριθμος της επιτυχίας
Απόστολος Κουμαρίνος & Κωνσταντίνος Περιστέρης, #theSPEAKERS

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Παρουσιάζει η κα Βίκυ Κλήμη
09:15-09:45 – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:45-10:10 – Γεφυρώνοντας τα κενά στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς Δρ Σωτήρης Βαρελάς, Λέκτορας Πανεπ/μίου Νεάπολις (CY) – Υπεύθυνος MBA in Tourism
10:10-10:35 – Λεκτική – Μη λεκτική επικοινωνία: Τα εργαλεία Πέτρος Ρούσης, Σύμβουλος εκπαίδευσης – Εκπαιδευτής
10:35-11:00 – Χτίζοντας γέφυρες Ιωάννα Σταβάρα, Concept & Project Manager TenSteps10
11:00-11:20 – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:20-12:50 – GOOGLE Grow Greek Tourism
Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία
Δημήτρης Σερίφης, Nelios – Hotel Digital Marketing Agency
12:50-13:10 – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
13:10-13:40 – Social Media & Tourism: A winning approach Χρήστος Ακρατόπουλος, CEO 3sixty.com
13:40-14:00 – Thomas Cook: Η απώλεια των 3 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα
Μάγδα Πειστικού, Ηead of Faculty of Tourism & Hospitality, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION – ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

WORKSHOP #1 (Εργαστήριο) TOURISM & HOSPITALITY

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

16:00-16:20 – Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου, εμπνέω την ομάδα μου –
Appreciative Leadership Γρηγόρης Λεμονής, Ethical Headhunter – Founder of Human Intelligence (HumanI)
16:20-16:40 – Εσωτερικός Έλεγχος και Διαδικασίες: Ο δρόμος για τη κερδοφορία Αγγελική & Ελένη Φωτάκη, Founders of POSIDONIA BRAIN
16:40-17:00 – Δημιουργώντας κουλτούρας ασφαλείας στις τουριστικές επιχειρήσεις Γιώργος Χριστόπουλος, ΕUROPA SECURITY
17:00-17:15 – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:15-18:00 – Το τμήμα ορόφων (Housekeeping Dpt): Από τη θεωρία στην πράξη Αργύρης Νταουλιάρης, Hospitality Expert – Founder Innjobs.net
18:00-18:30 – Θέματα λειτουργίας & ασφάλειας στις πισίνες τουριστικών καταλυμάτων AQUA RESCUE BEACH LIFE SAVING SERVICES
Γιώργος Μιχαλιός, Διασώστης – Εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών Παναγιώτης Λαγοπάτης, Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών – Προπονητής κολύμβησης

WORKSHOP #2 (Εργαστήριο) – ΕΣΤΙΑΣΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

16:00-16:25 – Ας συστηθούμε στο κοινό μας Ιωάννα Σταβάρα, TenSteps10
16:25-17:00 – Δημιουργία ταυτότητας γαστρονομικού προορισμού Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής DASC Branding
17:10-17:35 – Διοργάνωση γευσιγνωσιών & επισκέψεων σε χώρους παραγωγής για την προώθηση τοπικών προϊόντων Γιάννης Καρβέλας, Διευθυντής PARATUS Europe – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
17:35-17:45 – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:45-18:05 – Διαχείριση Ταμείου (Έσοδα/Έξοδα) Αγγελική Σαββίδου, Chief Cashier GRAND RESORT LAGONISSI
18:05-18:30 – Ελληνικά αποστάγματα: Μύθοι & πραγματικότητα Νικόλας Σμυρλάκης, Roots Spirits

WORKSHOP #3 (Εργαστήριο) – Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ onTAXI

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

16:00-16:20 – Γίνε ο concierge του τόπου σου Ανδρέας Ζαγάκος – Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
16:20-17:15 – Τα χέρια στο τιμόνι Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σχολείου στη Costa Navarino έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

10:00 – 10:30 – Προσέλευση, House of Events
Εισηγήσεις:
10:30 – 11:00 – “Μοντέλο Τοπικής Ανάπτυξης για τον
Προορισμό Valdichiana Senese, Τοσκάνη” (Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά) Nico Bartalini, Valdichiana Living
11:00 – 11:30 – “Η Τήνος στον γαστρονομικό χάρτη”
Tinos food path
11:30 – 12:00 – “Δεν πουλάμε προϊόντα! Πουλάμε αυτό που δηλώνει το Brand των προϊόντων μας!!!”
Γιάννης Τζαβλόπουλος, CEO Upgrade Consulting and Training
12:00 – 12:10 – Διάλειμμα
12:10 – 12:20
– “Ανάδειξη Ελληνικών Αυτόχθονων Φυλών Προβάτου στη Γαστρονομία”
Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Project Leader του SPMO της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής
12:20 – 12:30 – “Δυνατότητες Προβολής της Μεσσηνιακής Γαστρονομίας μέσω της MEATING GREECE στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών”
Λάρα Σταθοπούλου, Manager της Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE
12:30 – 13:10 – “Επίδειξη Kοπών Αρνιού”
Θανάσης Διαμέλας, μέλος Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE
13:10 – 14:45 – Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης
“Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

10:00 – 10:30 – Προσέλευση, House of Events
Εισηγήσεις:
10:30 – 11:00 – “Η υπεραξία των τοπικών προϊόντων και η συμβολή τους στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη και στο brand name μιας περιοχής”
Δημήτρης Σκαρμούτσος, Chef
11:00 – 11:30 – “Mεσσηνιακά Προϊόντα από την Αρχαιότητα έως Σήμερα και η Εξέλιξη της
Γαστρονομίας κατά Τόπους στην Ελλάδα με Επίκεντρο την Πελλοπόνησο”
Δημήτρης Νίκολης, Consultant chef, Silko group Development chef for Greece, Technoinox slr Applicant chef for Greece
11:30 – 12:00 – “Η Γαστρονομία ως κύριο τουριστικό προϊόν”
Θωμάς Δούζης, ERGON – CEO ΕΡΓΟΝ Τρόφιμα ΑΕ
12:30 – 14:00 – Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης
“Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

9:00 – 13:00 – “Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές”
Εστιατόριο “Da Luigi”

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

10:00 – 10:30 – Προσέλευση, House of Events
Εισηγήσεις:
10:30 – 11:00 – “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”
Στράτος Κορνάς, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης
11:00 – 11:30 – “Η σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού”
Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος οίνου, οργανωτής έκθεσης Οινόραμα
11:30 – 12:00 – “Εστιατόρια και Social Media’
Αθηνά Πάνου, Food blogger/photographer & Social Media Manager

Ελλαδικό